Ana SayfaHaberlerMaraş’ta dualar ve gözyaşları: Ebrar Sitesi önünde bir yıl sonra “Sesimi duyan...

Maraş’ta dualar ve gözyaşları: Ebrar Sitesi önünde bir yıl sonra “Sesimi duyan var mı” sesleri yükseldi

Depremin merkez üssü Maraş’ta bütün enkazların başında anmalar vardı. Binlerce insanın öldüğü Ebrar Sitesi önünde toplananlar dualar etti, bir grup “Sesimi duyan var mı” diye bağırdı. Bir Maraşlı depremzede Cumhurbaşkanı’nın Hatay’daki açıklamasına tepki gösterdi: “Yüzde 70 oy aldığı Kahramanmaraş’a da bir şey gelmedi”

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle vatandaşlar, şehrin birçok noktasındaki enkaz alanlarında toplanarak depremde kaybettikleri için dua etti.

Her enkazın başında ateş yakıp çorba ikramlarının da yapıldığı gecede vatandaşlar depremin yaşandığı 04.17’yi bekledi. Özellikle depremin simgesi haline gelen Ebrar Sitesi çevresinde binlerce kişi toplandı.

Saatler 04.17’yi gösterdiğinde depremin yıl dönümünde sirenler çalındı. Kalabalık grup ‘sesimi duyan var mı?’ diye seslendi. Duygu yüklü anların yaşandığı etkinlikte yakınlarını kaybedenler gözyaşı döktü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı’ açıklaması üzerine konuşan Kahramanmaraşlı bir depremzede ‘Yüzde 70 oy aldığı Kahramanmaraş’a da bir şey gelmedi’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Maraş’ta yapılan deprem konutlarının devir teslimi için bugün şehre gidiyor. 

- Advertisment -