Ana SayfaHaberler'Maraş’ta Suriyeliler polise saldırdı' iddiası: Saldırganlar uyuşturucudan sabıkalı Türk vatandaşları çıktı

‘Maraş’ta Suriyeliler polise saldırdı’ iddiası: Saldırganlar uyuşturucudan sabıkalı Türk vatandaşları çıktı

Kahramanmaraş’ta alkollü olarak etrafa saldırdıkları için polise ihbar edilen ve gelen polis ekipleri ile münakaşa edip iki polisi yaralayan üç kişinin Suriyeli olduğu iddia edildi. Saldırganlar tutuklandı. Emniyet: Üçü de uyuşturucudan sabıkalı Türk vatandaşı.

Dün (13 Temmuz) akşam saatlerinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Mağralı mahallesinde 3 alkollü kişi bağırarak çevredeki esnaf ve vatandaşlara saldırı girişiminde bulundu.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri 3 kişiyi engelleyip gözaltına almak isterken saldırganlar ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Olayda iki polis memuru yaralandı.

Yaşanan olay sonrası gözaltına alınan İ.T., T.T. ve S.T. isimli 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayın görüntüleri sosyal medyada çeşitli hesaplar tarafından ‘Suriyeliler polise saldırdı’ ibaresiyle paylaşıldı. Bu kişiler arasında İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanı İbrahim Özkan da vardı.

Fakat polise saldırıda bulunan İ.T., T.T. ve S.T. isimli 3 şüphelinin Türk vatandaşı olduğu ve uyuşturucudan suç kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü olayın gerçek boyutlarını bir basın açıklamasıyla duyurdu.

- Advertisment -