Ana SayfaHaberlerMarkar Esayan’ı kaybettik

Markar Esayan’ı kaybettik

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi, gazeteci ve yazar Markar Esayan, 51 yaşında hayatını kaybetti. Serbestiyet olarak eski yazarımız Markar’ı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

1969 yılında İstanbul’da doğan Markar Esayan, ilkokulu Bomonti Mıhitaryan, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Erkek Lisesi’nde okuduktan sonra 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yapan Esayan’ın master tezi “19. Yüzyıl Ermeni Gerçekçi Edebiyatı’nda Sınıf Çatışmaları, Burjuvazinin Doğuşu ve Modernite” başlığını taşıyordu.

1997 yılından beri aralıklarla yazdığı Agos Gazetesi’nde 2001 yılından itibaren Hrant Dink’in davetiyle “Dar Kapı” başlığı altında köşe yazıları kaleme almaya başlayan Markar Esayan, 2008 yılında Taraf gazetesinin Yayın Koordinatörü oldu ve gazetede “Arada” başlığı altında köşe yazıları yazmaya başladı.

15 Aralık 2012 tarihinde gazete yayın yönetmen ve yardımcısının ani ayrılığından sonra gazetenin geçici yayın yönetmenliğini üstlendi.

Nisan 2013’te anlaşmazlık nedeniyle Taraf’tan ayrılan yazar ve yöneticiler arasında yer aldı, Serbestiyet’in kurucularından biri oldu.  

2013 yazından itibaren Yeni Şafak ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazmaya başladı. 

2015 seçimlerinde AK Parti’den İstanbul Milletvekili seçildi, partinin MKYK’sında görev yaptı, Akşam gazetesinde yazılarına devam etti. 

Markar Esayan’ın ilk romanı “Şimdinin Dar Odası” 2004 İnkılâp Kitabevi Büyük Ödülü’nü kazandı. İlk romanının devamı olan “Karşılaşma” Ekim 2007’de okuruyla buluştu. Üçüncü romanı Jerusalem ise 2011 yılında Timaş Yayınevi’nden çıktı.

Markar Esayan, bir süredir kanser tedavisi görmekteydi.

- Advertisment -