Ana SayfaHaberlerDünyaMarlon Brando'nun Oscar’ını reddetmek için sahneye çıkan Littlefeather’in kardeşleri: “Ablamız Amerikan yerlisi...

Marlon Brando’nun Oscar’ını reddetmek için sahneye çıkan Littlefeather’in kardeşleri: “Ablamız Amerikan yerlisi değil, herkesi kandırdı, Hispaniğiz”

1973 yılında düzenlenen Oscar ödül töreninde 26 yaşındaki Sacheen Littlefeather, Marlon Brando’ya verilen en iyi erkek oyuncu ödülünü reddetmek üzere sahneye çıkmıştı. Amerikan yerlisi kıyafetleriyle sahneye çıkan Littlefeather, film sektöründe Amerikan yerlilerine yönelik ayrımcılık nedeniyle Marlon Brandon’ın Oscar ödülünü reddettiğini açıklamış ve sahnede ırkçı saldırılara maruz kalmıştı. Sacheen Littlefeather, iki hafta önce vefat etti. Sacheen Littlefeather’in kardeşleri ablalarının vefatından sonra San Francisco Chronicle gazetesine konuştu ve Littlefeather’in aslında Amerikan yerlisi olmadığını, Hispanik olduğunu söyledi: “Ablamız Amerikan yerlisi değil, herkesi kandırdı. Amerikan yerlilerine yönelik iğrenç bir saldırıydı bu.” Littlefeather aynı zamanda babasının alkolik olduğu için erken vefat ettiğini söylemişti, fakat kardeşleri bunun da doğru olmadığını, çok zengin bir çocukluk geçirdiklerini söyledi.

Marlon Brandon’un 1973 yılında kazandığı En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülünü reddetmek adına sahneye çıkan, film sektörünün Amerikan yerlilerine karşı ayrımcı tavrını eleştiren ve kendisinin de bir Amerikan Yerlisi olduğunu söyleyen Sacheen Littlefeather’in kız kardeşleri Littlefeather’in geçen haftalarda vefat etmesi üzerine San Francisco Chronicle’a konuştu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Littlefeather’in kardeşleri, ablalarının aslında Amerikan Yerlisi değil, Meksika göçmeni bir Hispanik olduğunu, yıllarca Amerikan Yerlisi olduğunu ileri sürerek yalan söylediğini açıkladı: “Ablamız Amerikan Yerlisi değil, herkesi kandırdı. Amerikan yerlilerine yönelik iğrenç bir saldırı bu.”

Littlefeather aynı zamanda babasının alkolik olduğu için erken vefat ettiğini ve zor bir çocukluk geçirdiklerini anlatmıştı. Kız kardeşleri bunu da yalanladı ve Littlefeather’in aslında rahat ve bolluk içinde bir çocukluk geçirdiğini vurguladı.

- Advertisment -