Ana SayfaHaberlerMarmara Üniversitesi’nden “Tayyip”li sınav şıkları için hocasına soruşturma

Marmara Üniversitesi’nden “Tayyip”li sınav şıkları için hocasına soruşturma

Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Bülend Nami Nomer, ekonomi dersi final sınavında sorduğu sorulardan birinin cevap şıkkına “Tayyip’e sor”, diğerine “Tayyip hep kazanır” yazdı. Hakaret içermeyen şıklar yüzünden Recep Tayyip Erdoğan adlı bir kampusu da olan üniversite yönetimi Nomer hakkında soruşturma başlattı, Nomer’in “öğrenciler arasında algı yaratma çalıştığını” iddia etti. Hocanın istifasının istendiği, istifa etmezse görevden alınacağı iddia ediliyor. Öğrenciler destek kampanyası başlattı.

Marmara Üniversitesi’nde verdiği ekonomi dersinin final sınavında “Ayakkabı almak istiyorsun ama çok pahalı. Ne anlama gelir?” sorusunda “Tayyip’e sor” şıkkına yer veren öğretim görevlisi Bülend Nami Nomer hakkında soruşturma başlatıldı.

Nomer, aynı sınavda fındık üretimi ve ticaretiyle ilgili bir diğer soruda ise, “Tayyip her zaman kazanır” şıkkına yer verdi

Üniversite yönetiminin, öğretim görevlisinden istifasını istediği, aksi halde görevden alınacağını söylediği öğrenildi.

Marmara Üniversitesi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir gönderme yapıldığı…”

Marmara Üniversitesi, olayla ilgili açıklama yaptı:

“Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden bir öğretim elemanının 2547 sayılını kanunun 40’a maddesi ile görevlendirildiği Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, Introduction to Economics I dersinin test olarak yapılan final sınavındaki seçeneklerden bazılarında Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir biçimde gönderme yapıldığı ve öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları üzerine adı geçen hakkında derhal idari soruşturma başlatılmıştır.”

Öğrencilerden kampanya: Bülent Hocamız hepimize yol göstermiş eşsiz bir insandır

Marmara Üniversitesi öğrencilerinden bir grup ise dekanlığa konuyla ilgili toplu mail göndererek, “Bülent Nami Nomer’in mizahi bir yaklaşımla hazırladığı sınav sorularının sebep olarak gösterilerek görevden alınmasını / istifaya zorlanmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Öğrencilerin mailinde şu ifadeler kullanıldı:

“Biz Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri olarak, 28.01.2021 tarihinde saygıdeğer hocamız Bülent Nami Nomer’in mizahi bir yaklaşımla hazırladığı sınav sorularının sebep olarak gösterilerek görevden alınmasını / istifaya zorlanmasını kabul etmiyoruz. Bülent Hocamız bizim için hem entelektüel bilgi birikimi hem alanındaki uzmanlığı hem de nazik ve insancıl yaklaşımı ile öğrencilik hayatımız boyunca hepimize yol göstermiş eşsiz bir insandır. Ne ders içinde, ne ders dışında herhangi bir kişi veya kuruma asla hakaret etmemiştir. Biz, özgür düşüncenin akademide olmazsa olmaz bir unsur olduğunu savunuyor, ilgili final sınavı sorularının öne sürülerek mesleğini yıllardır saygı ve onur ile başarıyla sürdüren değerli hocamıza yöneltilen haksızlığa karşı duruyoruz. Hocamızın yanındayız, kendisine karşı herhangi bir yaptırım uygulanmasını kesinlikle istemiyoruz.”

- Advertisment -