Ana SayfaHaberlerMarmara’da batan geminin aşçısı Zeynep Kılınç’ın 4 ay önceki mesajları: “Bu işi...

Marmara’da batan geminin aşçısı Zeynep Kılınç’ın 4 ay önceki mesajları: “Bu işi kışın yapmayacağım, eğer sağ salim yaşarsak…”

İmralı Adası açıklarında “Batuhan A” gemisinin batması sonucu hayatını kaybeden aşçı Zeynep Kılınç’ın (33) dört ay önce Karadeniz’de Kafkametler gemisinin batması üzerine bir tanıdığına attığı mesajlar çıktı: “Duydum duyalı onu düşünüyorum. Bayağı etkilendim. Ben bu işi kışın yapmayacağım yok, bu üç kış oldu artık. Kesin kararlıyım, eğer sağ salim yaşarsak öyle yapacağım.” Annesi Nilüfer Kılınç: “Kafkametler’in batışına çok üzülmüştü, korkmuştu. Orada ölenlerden biri de arkadaşıydı. ‘Anne, arkadaşımın cenazesi bulunamadı’ demişti.”

İmralı Adası açıklarında 15 Şubat sabahı batan Batuhan A. isimli geminin kayıp dört personelini arama çalışmaları sürüyor.

Gemi personelinden aşçı Zeynep Kılınç (33) ile gemi batmadan önce çektiği videoyu eşine gönderen Hüseyin Tutuk’un cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Milliyet’in haberinde, Zeynep Kılınç’ın dört ay önceki Whatsapp mesajları yer aldı.

“Bu işi kışın yapmayacağım; eğer sağ salim yaşarsak öyle yapacağım”

Kılınç’ın, kendisi de denizci olan tanıdığı İrfan Çiriğ’le Karadeniz’de “Kafkametler” gemisinin battığı 19 Kasım 2023 günkü Whatsapp yazışması şöyle:

İrfan Çiriğ: Sana tavsiyem, denize devam edeceksen eski gemilerden uzak dur. Zamanla kendine karada iş tut.

Zeynep Kılınç: Aynen. Abi duydum duyalı onu düşünüyorum. Bayağı etkilendim ya, yok ben bu işi kışın yapmayacağım. Yok, bu 3 kış oldu artık. Zaten kaç gündür düşünüyorum da kesin kararlıyım. Eğer sağ salim yaşarsak öyle yapacağım.

“Kafkametler’in batışında ölen arkadaşı için ‘Anne, arkadaşımın cenazesi bulunamadı’ demişti”

Zeynep Kılınç’ın annesi Nilüfer Kılınç, Kafkametler gemisinin batması sonucu hayatını kaybedenlerden birinin de kızının arkadaşı olduğunu belirterek şunları söyledi:

 “Geminin eski olduğunu biz de biliyorduk, o da biliyordu. Gemi tamir de oldu, bakım da yapıldı. Böyle olacağını bilse durur muydu? Gelirdi kızım buraya. Kafkametler’in batışına çok üzülmüştü, korkmuştu. Orada ölenlerden biri de arkadaşıydı. ‘Anne, arkadaşımın cenazesi bulunamadı’ demişti.”

- Advertisment -