Ana SayfaHaberlerMazlumder Diyarbakır Şubesi Kurucu Başkanı Av. Nesip Yıldırım ‘FETÖ’den gözaltına alındı

Mazlumder Diyarbakır Şubesi Kurucu Başkanı Av. Nesip Yıldırım ‘FETÖ’den gözaltına alındı

Diyarbakır'da dün (11 Şubat) sabah saatlerinde polisin düzenlediği baskınlarda Mazlumder Diyarbakır Şubesi Kurucu Başkanı Avukat Nesip Yıldırım, beş meslektaşıyla birlikte gözaltına alındı. Mazlumder Genel Merkezi: ”Yıllardır bir insan hakları savunucusu ve bir hukuk insanı olduğuna şahitlik ediyoruz”, Özgür-Der Genel Merkezi: “Yıldırım’ın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerekiyor”, Bilgen: “Nesip Yıldırım insan hakları savunucusudur.”

Dün (11 Şubat) sabah Diyarbakır’da gerçekleştirilen ‘FETÖ’ operasyonunda insan hakları savunucusu Av. Nesip Yıldırım gözaltına alındı.

Mazlumder Diyarbakır Şubesi Kurucu Başkanı olan Yıldırım, şu anda da Mazlumder Denetleme Kurulu üyeliği görevinde bulunuyordu.

Özgür-Der, Mazlumder, Eğitim Bir Sen, Diyanet-Sen ve Uluslararası Doktorlar Derneği’nden (AID), uzun yıllardır Diyarbakır’da farklı sivil toplum kuruluşlarında görev alan Yıldırım’a destek açıklamaları geldi: 

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi:

Yıllardır tanıdığımız, İnsan Hakları savunucusu ve Mazlum-Der ile müsemma Av. Nesip Yıldırım soyut ve temelsiz iddialarla gözaltına alınmıştır. Bu hukuksuzluğun son bulmasını ve Nesip Bey’in derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz!

Mazlumder Diyarbakır Şubesi:

Mazlumder Diyarbakır Şube Eski Başkanlarımızdan ve önceki dönem Genel Başkan yardımcımız Av. Nesip Yıldırım ve Diyarbakır Barosu üyesi üç kadın avukat bugün (11.02.2022) sabah saat 6.40 sıralarında evlerinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınmıştır. Diyarbakır ilinde avukatlık yapan, uzun zamandır insan hakları mücadelesi içinde olan, sivil toplum üyeleri tarafından tanınan Av. Nesip Yıldırım’ın sabah saatlerinde gözaltına alınması kabul edilemez bir durumdur. Adresleri bilinen ve çağrıldıklarında gidip ifade verebilecek kişilerin sabah baskınları ile gözaltına alınması ve bu türden bir muameleye maruz bırakılması hukuken ve vicdanen kabul edilemez durumdur. Av. Nesip Yıldırım’ın ve gözaltında tutulan diğer kadın avukat arkadaşlarımızın bir an önce ifadelerinin alınıp işlemlerinin tamamlanarak serbest bırakılmasını beklemekteyiz. Sonraki süreç için dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Diyarbakır Şube Başkanı Eşref Araç:

İnsani ve İslami kimliğine, dürüstlüğüne, vefakarlığına şahit olduğum Av. @nesipyildirim arkadaşımıza yapılan muameleyi kınıyor, bir an evvel serbest bırakılmasını diliyorum.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen:

Avukat Muhterem Nesip Yıldırım‘ı İnsani ve İslami haklar temelinde sağlam bir mücadele zemini olan, dürüstlüğü ve nezaketiyle özgün bir kimliği olan değerli bir şahsiyet olarak biliriz.

Mazlumder Genel Merkezi:

Diyarbakır Şubemizin Kurucu Başkanı ve önceki dönem Genel Başkan Yardımcımız olan Avukat Nesip Yıldırım, bu sabaha karşı evinde arama yapılarak gözaltına alınmıştır. Son derece soyut ve hukuk nazarında hiçbir anlam ifade etmeyecek iddialarla, mesleğiyle ilgili konuların suçlama sayılmasına varacak varsayımlarla yapılan soruşturma işlemleri hukuki olmaktan uzaktır. Yıllardır bir insan hakları savunucusu ve bir hukuk insanı olduğuna şahitlik ettiğimiz Nesip Yıldırım’ın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz.

Özgür-Der Genel Merkezi:

Yıllardır Diyarbakır’da STK’larda görev alan insan hakları savunucusu Av. Nesip Yıldırım şehir eşrafınca tanınmasına ve kaçma şüphesi olmamasına rağmen Cuma sabah 06.40’da evinden bir şafak operasyonu tavrıyla göz altına alındı. Bölgedeki STK’lar tarafından hakkında şahitlik edilen ve tanıyanları tarafından terör örgütü ya da Fetullahçı olmasının mümkün olmadığı beyan edilen Yıldırım’ın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerekiyor. İslami kimliğiyle tanınan Yıldırım Diyarbakır ve civarında uzun yıllardır insan hakları mücadelesi sürdürmektedir. 15 Temmuz sonrası çokça mağduriyete sebep olan FETÖ operasyonlarının hukuka ve insan onuruna uygun olarak yürütülmesi büyük önem arz ediyor.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen:

Üniversite öğrencilik yıllarına, sonra da sivil toplum mücadelesine tanık olduğum Av. Nesip Yıldırım’a FETÖ iddiası ile gözaltı yapılması ancak kötü uygulamaların en kötüsüne örnek bir uygulama olabilir.

Ayhan Bilgen:

Nesip Yıldırım insan hakları savunucusudur. Savunma haktır.

- Advertisment -