Ana SayfaHaberlerEkonomiMB operasyonları ve kurun hali: ‘Şer güçler bile akıl edemezdi’

MB operasyonları ve kurun hali: ‘Şer güçler bile akıl edemezdi’

Merkez Bankası başkanının ardından başkan yardımcısının da gece yarısı kararnamesi ile görevden alınması Türk Lirası’nın Dolar karşısındaki değer kaybını hızlandırdı. TL yeni işlem gününde, en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu. Merkez Bankası, bu gelişmelerin ardından yatırımcılarla bir araya geleceğini açıkladı. Ekonomistler, kararlara akıl sır erdiremiyor.

Türk Lirası, Dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Piyasaların odaklandığı haber akışının başında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) yapılan yeni atama geliyor.

Merkez Bankası ise değer kaybının önüne geçebilmek için 1 Nisan Perşembe günü yatırımcı sunumunda yatırımcılarla bir araya geleceğini açıkladı.

Ekonomistler, TL’deki değer kaybını, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar ile değerlendirdi.

Kahveci: “Şer güçler bile akıl edemezdi”

Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci konuya ilişkin düşüncelerini sosyal medya hesabından “Bu kadar kısa sürede bu kadar yanlışı şer güçler de akıl edemez…” notuyla paylaştı.

Gürses: “Ağır çekimde bir tren kazası”

Ekonomi yazarı Uğur Gürses yaşananları “ağır çekimde bir tren kazası”na benzetti:

“Ağır çekimde tren kazasına tanık olmak, içinde oturanlar için çok can yakıcı…”

Turhan’dan ‘Minyonlar’ göndermesi

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, Gelecek Partili ekonomist İbrahim Turhan ise gelişmeleri animasyon filmi “Minyonlar” üzerinden örnekledi.

Eğilmez: “2020 iyiymiş dememize az kaldı”

Ekonomist Mahfi Eğilmez ise durumun vahametini anlatmak için çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Eğilmez, “2020 iyiymiş dememize az kaldı” ifadelerini kullandı.

Eğilmez daha sonra yaptığı paylaşımda ise, “Yılbaşına göre CDS risk primi % 54, USD/TL kuru % 11 yükseldi. Riskler artarsa döviz girişi azalır, döviz girişi azalırsa kur yükselir, kur yükselirse enflasyon artar, enflasyon artarsa faiz yükselir. Neden ve sonuç” kelimelerine yer verdi.

- Advertisment -