Ana SayfaHaberler“MB’deki bilgileri paylaşmayı teklif etmesi bile akıllara ziyan”

“MB’deki bilgileri paylaşmayı teklif etmesi bile akıllara ziyan”

Ekonomistler İSO Başkanı Erdal Bahçivan ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasındaki “stokçuluk” tartışması ve Kavcıoğlu’nun kredi çekip, bununla dolar alan sanayicilerin listesini açıklayabileceği sözlerini yorumladı. Uğur Gürses: “MB’deki bilgileri yasaları çiğneyerek paylaşmayı teklif etmesi bile akıllara ziyan”, Hakan Güldağ: “Sadece kâr etme amacı ile stokçuluk yapan var mıdır? Olabilir. Ancak siz yüzde 5'i yüzde 100 gibi görmeye başlarsanız sorunların teşhisi zor oluyor”, Baki Demirel: “MB-patronlar kavgası aslında iyi bir şey. En azından enflasyon konusunda gerçek suçluya yaklaşıyorlar.”

Uğur Gürses: “MB’deki bilgileri yasaları çiğneyerek paylaşmayı teklif etmesi bile akıllara ziyan”

Ekonomist Uğur Gürses, T24’teki yazısında şöyle yazdı:

“Kavcıoğlu’nun, İSO üyelerine “TL kredi kullanarak döviz alan, fazla döviz tutan şirketlerden” bahsetmesi ve bunu kanıtlamak için Başkan Bahçıvan’a o şirketlerin adını verebileceğini söylemesi ise ayrı bir skandal. Merkez Bankası’nın ya da herhangi kamu kurumunun elinde olan şirket ve işlem bilgilerini bu şekilde yasaları çiğneyerek paylaşmayı teklif etmesi bile akıllara ziyan.”

Hakan Güldağ: “Yüzde 5’i yüzde 100 gibi görmeye başlarsanız sorunların teşhisi de çok zor oluyor”

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Bloomberg HT yayınında konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Sadece kâr etme amacı ile stokçuluk yapan var mıdır? Olabilir. Ancak siz bunu genele yayarsanız, yüzde 5’i yüzde 100 gibi görmeye başlarsanız sorunların teşhisi de çok zor oluyor, sorunları doğru teşhis etmediğiniz zaman ise onun tedavisi, bildirimi de zor oluyor.

“Sadece döviz almak için krediler alınıyorsa bunun önüne geçmek de şarttır. Doğru bir şey değil bu zaten. Ama bunu ortaya çıkaran nedenlerin üzerine gitmeden sadece işi ahlak-etik vesaire gibi konular üzerinden konuşmaya başlarsak o zaman bu işin içinden çıkılmıyor, daha çetrefilli oluyor.”

Güldem Atabay: “Ekonomiyi mahveden MB Başkanı olarak milletvekilliğine ulaşmak üzere”

“Kavcıoğlu’nun sözlerine bakınca… 9 ay daha en işe yaramayan ve yaramadığı gibi ekonomiyi mahveden merkez bankası başkanı olarak sabrederse milletvekilliğine ulaşmak üzere.”

Alaattin Aktaş: “Madem 55 milyar doları kimlerin aldığını biliyorsunuz…”

“Sayın Kavcıoğlu, madem 55 milyar doları kimlerin aldığını biliyorsunuz; bu dövizin satılması için İSO Başkanından yardım isteyeceğinize açıklayın o firmaları, bizler de yazalım ve ellerindeki dövizi satmaları için onları zorlayalım. Hadi bekliyoruz…”

Baki Demirel: “En azından gerçek suçluya yaklaşıyorlar”

“MB-patronlar kavgası aslında iyi bir şey. En azından enflasyon konusunda gerçek suçluya yaklaşıyorlar :))”

İris Cibre: “Sizi dolar almaya teşvik ettik pişmanız itirafı”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı: Alma abi alma (kredi). Ve ardından itiraf; biz zaten kredileri bu yüzden durdurduk çünkü enflasyonla baş edemeyecek hale getirdik piyasayı. Sizi dolar almaya teşvik ettik pişmanız. Artık finansman bulamayan batsın, kalan sağlar bizimdir.

- Advertisment -