Ana SayfaDış HaberMcDonald's CEO'su boykot yüzünden zarara uğradıklarını kabul etti

McDonald’s CEO’su boykot yüzünden zarara uğradıklarını kabul etti

McDonald’s ve kahve zinciri Starbucks İsrail boykotlarından en çok etkilenen iki şirket oldu.

Fast food devi için boykot kampanyası, İsrail bayilerinin Ekim ayında sosyal medya üzerinden İsrail Savunma Kuvvetleri askerlerine ücretsiz yemek sunmaya başlamasının ardından başladı.

Şirketin CEO’su Chris Kempczinski, McDonald’s’ın özellikle Orta Doğu pazarlarında mali bir darbe aldığını kabul etti.

Kempczinski, LinkedIn’deki  yazısında “Orta Doğu’daki ve bölge dışındaki bazı pazarlar, McDonald’s gibi markaları etkileyen savaş ve buna bağlı yanlış bilgiler nedeniyle anlamlı bir ticari etki yaşıyor” dedi:

“Bu durum cesaret kırıcı ve temelsizdir. Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz her ülkede McDonald’s, binlerce vatandaşına istihdam sağlarken toplumlarına hizmet etmek ve destek olmak için yorulmadan çalışan yerel işletme sahipleri tarafından gururla temsil edilmektedir. Bu yerel toplum bağlantısı McDonald’s Sisteminin dehasıdır.”

Bloomberg’e göre McDonald’s’ın Orta Doğu lokasyonları “şirketin gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor.

Malezya’daki McDonald’s şubelerinin franchise sahibi Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd, boykotların kâr kaybına ve işten çıkarmalara yol açtığını iddia ederek BDS’ye 1,31 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

Davada BDS’nin İsrail ve Hamas militanları arasında devam eden savaşla ilgili olarak ülkedeki McDonald’s şubeleri hakkında “yanlış ve karalayıcı beyanlarda” bulunduğu iddia edilmişti.

Ekim ayında McDonald’s Malezya, ülke hükümeti aracılığıyla oluşturulan bir Filistin insani yardım fonuna 1 milyon Malezya ringgiti (216.000 $) bağışladığını duyurdu.

- Advertisment -