Ana SayfaHaberlerMehmet Şimşek: "2023'te en çok kaynak İBB'ye, Ankara'ya, İzmir'e gitmiş. İlk 6...

Mehmet Şimşek: “2023’te en çok kaynak İBB’ye, Ankara’ya, İzmir’e gitmiş. İlk 6 ilin tamamı muhalefetin elinde. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok”

Mehmet Şimşek, Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması’nda konuştu: “İstanbul'u daha rekabetçi kim yapabilir? Tabii ki Murat kardeşimiz. Çünkü o bu işin ehli. 2023'te en çok kaynak İBB'ye, Ankara'ya, İzmir'e gitmiş. İlk onda Antalya, Mersin, Adana var. Bu altı ilin tamamı gördüğünüz gibi muhalefetin elinde. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Eğer hizmet yoksa sorun başkadır.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bahçelievler’de Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması etkinliğinde konuştu.

Kendisi de etkinliğe katılan AK Parti İBB adayı Murat Kurum’un İstanbul’da fark yaratacağını belirten Şimşek’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Biz insan odaklıyız, bizim belediyecilikten maksadımız hizmet ve eser siyasetidir. Biz, kalkınmanın yerelden başladığını biliyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda verdiği sözü yerine getirme vardır. Katılımcı, kapsayıcı ve hesap verilebilir bir belediyecilikten bahsediyoruz.

“Hep birlikte İstanbul’u çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız. Çünkü bu çağda artık sadece ülkeler rekabet etmiyor, artık illerle, şehirlerle, metropollerle rekabet ediliyor.

“İstanbul’u daha rekabetçi kim yapabilir? Tabii ki Murat kardeşimiz. Çünkü o bu işin ehli. Çünkü bu birikime ve tecrübeye sahip.

“2023’te en çok kaynak İBB’ye, Ankara’ya, İzmir’e gitmiş. Üçü de ana muhalefetin elinde olan belediyeler. Bakın ilk onda Antalya var, Mersin var, Adana var. Bu altı ilin tamamı gördüğünüz gibi muhalefetin elinde. Biz ayrımcılık yapmadık. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur.

“Biz bütçeden belediyelere parayı, kurala dayalı olarak, formüle dayalı olarak, adil bir şekilde gönderdik. Eğer hizmet yoksa demek ki sorun başkadır. Dolayısıyla çok net bir şekilde biz yerel yönetimlere güçlü kaynak aktarıyoruz. Niçin? Oradaki hemşehrilerimize hizmet için aktarıyoruz, eser için aktarıyoruz, yatırım için aktarıyoruz. Bu kaynakların doğru kullanılması çok değerlidir.”

- Advertisment -