Ana SayfaHaberlerMehmet Şimşek sessizliğini bozdu: Sağlığım yerinde ve Ankara’dayım

Mehmet Şimşek sessizliğini bozdu: Sağlığım yerinde ve Ankara’dayım

Sağlık sorunları yaşadığı ve Dubai'ye taşındığı iddia edilen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sessizliğini bozdu: “Ailecek Ankara’da yaşıyoruz. Yoğun işlerim için dünyanın dört bir köşesine (özellikle Londra, Paris, New York, Dubai ve Doha’ya) çok sık seyahatlerim oluyor.”

Fatih Altaylı, kaleme aldığı yazısında eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kendisine aracılar ile Dubai’ye taşındığı bilgisini ilettiğini ve bu durumu Erdoğan’ın kazanması halinde hükümette görev alacağı şeklinde yorumladığını yazdı.

Altaylı’nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Birkaç gün önce katıldığım bir programda detayına girmeden Mehmet Şimşek’in sağlık sorunları olduğundan söz etmiştim. Mehmet Bey, aracılar vasıtası ile bilgi iletti. Sağlığı çok şükür yerinde imiş, hafif bir mide ülseri dışında bir sağlık sorunu ile uğraşmıyormuş. Şimşek’in evi Ankara’da ama iş seyahatlerinden ötürü zamanın büyük bir bölümü Londra, Dubai gibi finans merkezlerinde geçiyor. Ben bu mesajı şöyle okudum. Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın kazanması durumunda ısrar edilmesi halinde mesaisini Türkiye’ye ayırabilir. Ancak bu durumda Erdoğan’ın Türkiye ekonomisinin bugünkü halinin büyük oranda sorumlusu olan faiz politikasından da vazgeçilir. Çünkü Dünya’da hiçbir ekonomi, buna ABD veya Almanya da dahil, faiz indireceğim derken dolara peşin yüzde 30 faiz verilen bir sistemi yürütemez.”

Geniş yankı uyandıran bu iddia üzerine Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Dubai’ye taşınmadığını, ancak yoğun işleri nedeniyle sık sık Dubai dahil birçok yere seyahat ettiğini açıkladı.

“Dubai’ye yerleştiğime dair haberler gerçeği yansıtmıyor. Ailecek Ankara’da yaşıyoruz. Yoğun işlerim için dünyanın dört bir köşesine (özellikle Londra, Paris, New York, Dubai ve Doha’ya) çok sık seyahatlerim oluyor. Ayrıca ciddi bir hastalığımın olduğuna dair haberler de gerçeği yansıtmıyor. Allah’a çok şükür mide ülseri dışında önemli bir rahatsızlığım yok. Saygılarımla…”

- Advertisment -