Ana SayfaHaberlerEkonomiMehmet Şimşek’in istediği oldu: Daha önce birlikte çalıştığı dört isim yardımcısı oldu

Mehmet Şimşek’in istediği oldu: Daha önce birlikte çalıştığı dört isim yardımcısı oldu

Cumhurbaşkanı kararıyla Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya atandı. Bu dört ismin ortak özelliği daha önceki bakanlık dönemlerinde Mehmet Şimşek’in birlikte çalıştığı isimler olması.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bakan Mehmet Şimşek’in yardımcılığına atanan Abdullah Erdem Cantimur 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği, Mehmet Şimşek’in Maliye Bakanı olduğu 2012-2015 yılları arasında da Maliye Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.


İsmail İlhan Hatipoğlu, 1989-2019 yılları arasında gelirler kontrolörlüğü, gelir idaresi başkan yardımcılığı ve son olarak da iç denetim koordinasyon kurulu başkanlığı olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda çeşitli görevler üstlendi.

2016- 2018 yılları arasında Hazine müsteşarlığı yapan Osman Çelik, 2015-2016 tarihinde Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürlüğü görevini üstlenmişti.


Gelir İdaresi Başkanlığı’nda daire başkanlığı görevinden bulunan Zekeriya Kaya, Mayıs 2017’den itibaren TCMB denetleme kurulu üyeliğini yürütüyor.

- Advertisment -