Ana SayfaHaberlerMehmet Uçum bir yanına Adalet Bakanı, diğer yanına Çalışma Bakanı’nı alarak poz...

Mehmet Uçum bir yanına Adalet Bakanı, diğer yanına Çalışma Bakanı’nı alarak poz verdi

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu tarafından düzenlenen "Türk İş Kanunu Hazırlık Toplantısı"nda çekilen fotoğraf tepkilere sebep oldu. Teamüllere aykırı şekilde iki bakanın ortasında oturan Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Başkanvekili Mehmet Uçum’un verdiği poz sosyal medyada eleştirildi: “Teamüllere göre bakanların ortada oturması gerekiyordu. Bu sistemle hiyerarşi külliye, bakanlık, meclis oldu.”

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu tarafından “Türk İş Kanunu Hazırlık Toplantısı” düzenlendi.

Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Ucum’un masanın başında, bir yanında Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, diğer yanında ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın oturduğu fotoğraf tartışma yarattı.

Toplantıda teamüllere aykırı şekilde iki bakanın arasına oturan Mehmet Ucum eleştiri konusu oldu.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

Sema Silkin Ün:

“Arkanıza aldığınız BAYRAK insanlık tarihiyle yaşıt. Temsil ettiğiniz DEVLET bin yıllık. Hiç mi utanmadınız bir bürokrata, devleti temsil eden masanın baş köşesini verip, etrafına ip gibi dizilirken. Sizin şahsınıza yakıştırdığınız bu acziyetten millet utandı bilesiniz.”

Muhammed Vefa:

“Tarihi bir fotoğraf… Cumhurbaşkanı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum bir yanına Adalet Bakanını diğer yanına da Çalışma Bakanını almış. Teamüllere göre bakanların ortada oturması gerekiyordu. Bu sistemle hiyerarşi külliye, bakanlık, meclis oldu.”

Sabri Yetim:

“Bu fotoğraf yeni Türkiye fotoğrafıdır. Saray Danışmanı Mehmet Uçum, bakanlara ve kurullara başkanlık ediyor. Devletin çöküşünü gösteren bir fotoğraftır. Düzelir ümidinde olanlar büyük bir yanılgı içindedirler. Her gün daha da kötü olacak bu sistem ile.”

Hacı Murat Uzgur:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin en somut görüntüsünü sistemin mimarı olduğu iddia edilen Mehmet Uçum veriyor. İki bakanın ortasına oturup bir toplantı yönetiyor.(görev tanımında var) Hiyerarşi ve vesayet kavramlarının yeniden ele alınması ve idarenin bütünlüğü ilkesinin tekrar düşünülmesi açısından önemli bir fotoğraf. Mülkiye’de idare hukuku sınavında tam da Prof. Dr. Onur Karahanoğulları Hoca’nın soracağı sorulardan.”

- Advertisment -