Ana SayfaHaberlerGündemMelek Mosso’dan “seçim kombini” özürü: “Bu gerginlik duvarına bir tuğla da ben...

Melek Mosso’dan “seçim kombini” özürü: “Bu gerginlik duvarına bir tuğla da ben koymayacağım”

Bir sokak röportajı sırasında AK Parti’ye oy vereceğini söyleyen bir kadına küfür ettiği görüntülerden sonra sosyal medyada bazı iktidar karşıtlarınca idolleştirilen “turuncu camlı gözlüklü teyze”nin gözlük ve eşarbıyla sandığa giden şarkıcı Melek Mosso, konserinin iptal edilmesi sonrası özür diledi: “Çok üzgünüm... ‘Seçim kombini’ diyerek yaptığım esprimin amacını aşmış olma durumundan dolayı birbirini bu kadar seven bir toplumun karşı karşıya geliyor olması çok üzücü. Bu gerginlik duvarına bir tuğla da ben koymayacağım. Bu sebeple ben de 8 Haziran’daki konserimin yapılmamasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle kırdığım, incittiğim herkesten de özür dilerim.”

Şarkıcı Melek Mosso, Pazartesi akşamı (5 Haziran) Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan PowerTürk Müzik Ödülleri töreninde “Yıllar Affetmez” isimli şarkıyla “En Güçlü Cover Şarkı Ödülü”nü aldı.

Mosso, ödül töreninde “Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, bu dünyada ötekileştirilen kıyafetleriyle, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum” diye konuştu.

Bu konuşması üzerine Mosso’nun Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin olduğu 28 Mayıs günü “Seçim kombinim hazır” mesajıyla yaptığı paylaşım gündeme geldi.

Mosso, “seçim kombini” paylaşımında kendisini, bir sokak röportajı sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyleyen bir kadına küfür ederek sosyal medyanın gündemi olan “turuncu camlı gözlüklü teyze”ye benzetmişti.

Mosso Twitter hesabından, “Mosso Sever” kullanıcı adlı bir hesabın, kendisinin “seçim kombini” paylaşımı ve “turuncu camlı gözlüklü teyze”yi “benim idoller” mesajıyla paylaştığı bir tweeti de retweet etmişti.

Kadın vurgulu konuşması sonrası bir kadına küfür eden kişiyi “idol” gösteren paylaşım yapması nedeniyle sosyal medyada tepki toplayan Mosso’nun konserinin iptal edildiği iddia edildi.

Mosso sosyal medyadaki tepkiler sonrası özür dileyen bir açıklama yayımladı ve yayımladığı açıklamasında “Ben de 8 Haziran’daki konserimin yapılmamasının daha doğru olacağını düşünüyorum” ifadesine yer verdi.

Mosso’nun açıklaması şöyle:

Çok üzgünüm… ‘Seçim kombini’ diyerek yaptığım esprimin amacını aşmış olma durumundan dolayı birbirini bu kadar seven bir toplumun karşı karşıya geliyor olması çok üzücü.

Amacımın kimseyi üzmek ya da ayrıştırmayı tetiklemek olmadığını beni tanıyan herkes bilir, tanımayanlara da ben, açık yüreklilikle ifade edeyim; öyle biri değilim ve yaşananlardan dolayı üzgünüm.

Çünkü ben, işin sahibi hangi parti, dinleyen kitlenin siyasi düşüncesi ne diye düşünmeden şarkı söylemek isteyen biriyim. Öyle de yoluma devam etmek istiyorum.

Gelelim ödül törenindeki teşekkür konuşmama. O, benim kendi kariyerimde en içtenlikle yaptığım teşekkürlerden biriydi… Kuzenini, kocası tarafından 31 yerinden bıçaklanarak cinayete kurban veren, o acıyı iliklerine kadar yaşayan ve şahit olan bir kızın sözleri. Amacım hiçbir kişi ya da kurumu, yönetimi sorumlu tutmak değil, bu acıların bir daha yaşanmamasını dilemekti. Böyle acılar, siyaset üstü acılardır. Bunu acıyı yaşayarak tecrübe eden biri olarak, konuşmamın siyasi düzleme çekilmiş olmasını da asla arzu etmem. Şimdi, günün sonunda görüyorum ki, artık daha da çok birleşme zamanı. Ayrı gayrı olmadan, bir olma… Bu gerginlik duvarına bir tuğla da ben koymayacağım. Bu sebeple ben de 8 Haziran’daki konserimin yapılmamasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

Hiçbir hesabı olmadan sadece müzik dinlemek, müzik yapmak, isteyenlerle pek yakında buluşacağız. Bu süreçte birleştirici olmak için aldığım kararı anlayan ve saygı duyan herkese teşekkür ederim. Bu vesileyle kırdığım, incittiğim herkesten de özür dilerim.”

- Advertisment -