Ana SayfaVİDEO HABERMelih Gökçek, 'Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş' tweetini gerçek sandı: "Demek...

Melih Gökçek, ‘Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş’ tweetini gerçek sandı: “Demek ki trollenebiliyorum”

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında sosyal medyada şaka olsun diye yazılmış bir tweeti gerçek sanarak, "Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş" dedi. Gökçek'in konuşması kısa sürede dün gecenin (28 Haziran) en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Gökçek, "Demek ki trollenebiliyorum. Demek ki bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım :)" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski belediye başkanı Melih Gökçek, Fatih Atik’in sunduğu Ankara Masası TV canlı yayınına katıldı.

Program sırasında Gökçek, sosyal medyada şaka olsun diye yazılmış bir tweet’i gerçek sanarak, “Adana’da petrol bulundu 1 milyar dolarlık. Şimdi de yeni bir şey gördüm araştıracağım 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş” ifadelerini kullandı.

Gökçek şu ifadeleri kullandı:

– Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama geliyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım.

– Fake falan olmasın başkanım?

– Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.

Programın ardından Melih Gökçek ve ‘jelibon’ kelimeleri Twitter’da gündem olurken çok sayıda paylaşım yapıldı.

Gökçek, konu hakkında Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Ankara Masası’nda bir arkadaşımın gönderdiği mesaj üzerine bugün Eskişehir’de yeraltında bulunan ‘Nadir toprak elementi’ üzerine konuşurken ‘içinde jelibon diye bir elementmiş, ne olduğunu bilmiyorum’ diye bir konuşma yaptım. Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış. Açıkça ne olduğunu bilmiyorum dememe rağmen, mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başlamışlar. Demek ki trollenebiliyorum. Demek ki bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım :)”

- Advertisment -