Ana SayfaHaberlerMeral Akşener, yerel seçimlerde işbirliğinin kapısını araladı: “Pazartesi GİK’e bu soruyu götüreceğim”

Meral Akşener, yerel seçimlerde işbirliğinin kapısını araladı: “Pazartesi GİK’e bu soruyu götüreceğim”

Özgür Özel, Meral Akşener’i İYİ Parti’de ziyaret etti. Görüşme sonrası ilkkez İYİ Parti yerel seçimlere tek başına girme kararını yeniden değerlendirme mesajı verdi. Özgür Özel, “İkili işbirliği için birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını sorduk. Sayın genel başkanımızdan bir cevap aldık.” Meral Akşener “81 ilde seçime tek başına girmek konusunda. O kararı yeniden GİK'e götürebilir miyiz diye sordular. Biz de pazartesi günü GiK'e bu soruyu götüreceğiz.”

Özgür Özel ile Meral Akşener, Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından ilk kez yüz yüze görüştü.

Resim

Akşener’i İYİ Parti’de ziyaret eden Özel, Akşener’e beyaz çiçeklerden oluşan bir buket götürdü.

Resim

Görüşmenin ardından iki genel başkan kameraların önüne çıktı.

Resim

Özgür Özel’in “İYİ Parti’nin GİK kararına saygılı olduğumuzu, yerel seçimlere dönük somut bir teklifle değil, ikili işbirliği için birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını sorduk. Sayın genel başkanımızdan bir cevap aldık” sözleri üzerine Meral Akşener sözü aldı:

“Sayın Özgür Özel’in söyledikleri doğru. Bizim bir kararımız var, 81 ilde seçime tek başına girmek konusunda. O kararı yeniden GİK’e götürebilir miyiz diye sordular. Biz de pazartesi günü GiK’e bu soruyu götüreceğiz. İnşallah her şey Türkiye için iyi olur.”

- Advertisment -