Ana SayfaHaberlerMerkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu...

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınırken, yerine eski AK Parti Milletvekili ve Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Böylece, cumhuriyet tarihinde ilk kez 20 ayda 4 Merkez Bankası Başkanı atanmış oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı ile göreve 4,5 ay önce atanan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı.

Ağbal’dan boşalan Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna ise Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, eski AK Parti milletvekili ve Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı.

Böylece, cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankası’na 20 ay içinde dördüncü kez başkan atanmış oldu. Geride kalan 20 ayda Naci Ağbal’ın yanı sıra  Murat Uysal ve Murat Çetinkaya da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’nun 28. maddesindeki güvenceye rağmen görevden alınmıştı.

Merkez Bankası faiz artırmıştı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 18 Mart Perşembe günkü toplantısında faiz oranlarını 200 baz puan artırarak yüzde 19’a çıkartmıştı.

Yeni Şafak, Ağbal’ı manşetten hedef almıştı

Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararının ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun köşe yazarlığı yaptığı Yeni Şafak gazetesi, 19 Mart Cuma günü Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı hedef alan bir manşetle yayınlanmıştı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Naci Ağbal’ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967’de Bayburt’ta doğumlu. Bankacı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College’ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Esbank TAŞ’de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ’de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı. Aynı bankada sırasıyla; Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüttü.

Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesi. ‘Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi’ ve ‘Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi’ adlı yayımlanmış 2 kitabı ve makaleleri bulunuyor.

Kavcıoğlu aynı zamanda, Yeni Şafak gazetesinde ekonomi yazıları yazıyor.

- Advertisment -