Ana SayfaHaberlerEkonomiMerkez Bankası Başkanı risk priminin anlamını bilmiyor mu?

Merkez Bankası Başkanı risk priminin anlamını bilmiyor mu?

Ekonomist Barış Soydan bugünkü yazısında, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla yaptığı mülakatı yazdı. Mülakatta Kavcıoğlu’nun risk primini (CDS) hayati risk faktörleriyle karıştırdığı intibasını uyandıran sözleri, başta ekonomistler olmak üzere pek çok sosyal medya kullanıcısının ilgisini çekti.

Soydan’ın yazısının ilgili kısmı:

“Para politikasında sorun yoksa Türkiye’nin risk priminin (CDS) yükselerek yeniden 400’ü geçmesinin sebebi ne peki?

“Kavcıoğlu, Türkiye’nin risk priminin bu kadar yüksek olmasına çok anlam veremediğini ifade ediyor. Bazı gelişmekte olan ülkelerde gündelik hayattaki riskin Türkiye’den çok daha fazla olduğunu, zenginlerin saldırılardan korunmak için çok yüksek duvarlar arkasındaki evlerde yaşamak zorunda kaldığını anlatıyor. Buna karşılık bu ülkelerde risk primi 170 iken Türkiye’nin 400’ün üzerinde olmasının mantıklı / haklı olmadığını savunuyor.”

“Merkez Bankası Başkanımız CDS’in anlamını bilmiyor”

Kavcıoğlu’nun sözlerini Halk TV’de Neden Sonuç programında yorumlayan Karar yazarı İbrahim Kahveci şöyle dedi: “Merkez Bankası Başkanımız CDS’in anlamını bilmiyor. CDS nedir bilmiyor. Biliyorsa da Brezilya örneğini çok yanlış verdi, ‘Brezilya’da zenginler sokağa çıkamıyor.’ Bu örnek çok yanlış.”

Gelecek Partisi YK üyesi ve eski milletvekili İbrahim Turhan sosyal medya hesabından “Türkiye’nin risk priminin bu kadar yüksek olmasına çok anlam veremediğini söylemiş. Zaten anlayabilse sorunun en az bir kısmı çözülmüş olurdu” mesajını paylaşarak, risk priminin ne olduğunu madde madde anlattı.

Uğur Gürses, Durmuş Yılmaz, Kerim Rota gibi pek çok ekonomist ve başka sosyal medya kullanıcısı da Kavcıoğlu’nun sözleriyle ilgili mesajlar paylaştı.

- Advertisment -