Ana SayfaHaberler“Mersin saldırganı, ‘barış süreci’ denilen süreçte 4. Yargı Paketi ile salıverildi”

“Mersin saldırganı, ‘barış süreci’ denilen süreçte 4. Yargı Paketi ile salıverildi”

CHP’li Özgür Özel: “Bize raporunda adı geçiyor dedikleri teröristle ilgili gelişme şu; bu kişi bu rapor hazırlandığı sene içerdeymiş, rapor yayınlandığında dışarıdaymış. 20 Temmuz 2013’te yayınlanmış bu rapor. Bu kişi ne zaman serbest bırakılmış? 11 Mayıs 2013. Ne ile? 4’üncü yargı paketi ile. Barış süreci olarak nitelendirilen PKK ile görüşmelerin en üst düzeyde sürdürüldüğü süreçte cezaevlerini boşaltan yargı paketi ile.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Mersin’deki polisevi saldırganlarından Dilşah Ercan’ın 2013’te çıkan 4. Yargı Paketi ile tahliye edildiğini açıkladı.

AK Partili isimler ve iktidar yanlısı basın, Dilşah Ercan’ın CHP’nin 2013’te yayımladığı “Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi: Türkiye” başlıklı rapordaki tutuklu gazeteciler arasında yer alması nedeniyle CHP’ye sert sözlerle yüklenmişti.

Bu açıklamalara ve haberlere tepki gösteren Özel, “‘CHP’nin gazetecisi’ diye bir teröristi gösteren o manşeti atanlar, o gazeteler, o gazetelerin bütün sorumluları bu konuda televizyonda konuşanlara takır takır suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca tazminat davası açacağız” diye konuştu.

Özel, Dilşah Ercan’ın 2013’teki tahliyesi konusunda da şunları söyledi:

“İşin ilginci bize raporunda adı geçiyor dedikleri teröristle ilgili gelişme şu; şimdi gazeteci, haberci olan, doğru haberi yapmak isteyen namuslu kişiler bunu yazar.

“Bu kişi bu rapor hazırlandığı sene içerdeymiş, rapor yayınlandığında dışarıdaymış. 20 Temmuz 2013’te yayınlanmış bu rapor. Bu kişi ne zaman serbest bırakılmış? 11 Mayıs 2013. Ne ile? 4’üncü yargı paketi ile.

“Şöyle ifade edeyim. Barış süreci olarak nitelendirilen PKK ile görüşmelerin en üst düzeyde sürdürüldüğü süreçte cezaevlerini boşaltan yargı paketi ile. Bu yargı paketini AKP Meclis’e getirmiş, bugün bize tweet atanlar, AKP’de o gün de bugün de görev yapanlar, çift eli kaldırıp oy vermiş, Mersin saldırganını da salıvermiş.”

- Advertisment -