Ana SayfaHaberlerMersin Valiliği, Anadolu Ajansı’na CHP’nin Mersin mitingine 21 bin 500 kişi katıldığını...

Mersin Valiliği, Anadolu Ajansı’na CHP’nin Mersin mitingine 21 bin 500 kişi katıldığını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Milletin Sesi” sloganıyla başlattığı mitinglerinin ilki olan Mersin mitingine 21 bin 500 kişinin katıldığı açıklandı. Daha önce de Muharrem İnce’nin CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak düzenlediği Ankara ve İstanbul mitinglerine kaç kişinin katıldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerine kaç kişinin katıldığına dair ise valilikler ve bakanlık çoğunlukla bir açıklama yapmamayı tercih ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletin Sesi Mitingleri’nin ilkini dün (4 Aralık) Mersin’de gerçekleştirdi.

Mersin Valiliği ile yaşanan meydan krizinin ardından Mersin Millet Bahçesi yanındaki alanda düzenlenen mitinge yoğun katılım gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu’nun mitinginin hemen ardından Siirt’te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ‘Bugün Mersin’deydi, Mersin’de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Bize daha büyük alan verilseydi orayı doldururduk diyor. Topladığın kalabalık ortada, resmi rakamlar elimizde’ demişti.

Akşam saatlerinde, Mersin Valiliği’nden Anadolu Ajansı’na yapılan açıklamada “Milletin Sesi Mitingi”ne yaklaşık 18 bin 500 kişinin polis ekiplerince güvenlik önlemi alınan turnikelerden geçerek katıldığı, 3 bin kişinin de alan dışından mitingi izlediği tespit edildi” denildi.

Mersin Valiliği’nin Anadolu Ajansı’na yaptığı bu açıklama sosyal medyada eleştirileri üzerine çekti.

Partili isimler ve mitingi takip eden gazeteciler Mersin Valiliği’nin bu açıklamasının gerçek dışı olduğunu iddia ederek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Rakamları TÜİK’ten mi aldın?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Umarım utanırlar

CHP PM Üyesi Eren Erdem: Sözünüz yalan, getirin sandığı koyup ölçelim beraber

Muharrem İnce’nin mitinglerine ilişkin sayılar açıklanmıştı

2018’deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi esnasında CHP’nin adayı olan Muharrem İnce’nin İstanbul ve Ankara’daki mitinglerinin ardından da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iki mitinge katılan kişi sayısını açıklamıştı.

Erdoğan’ın mitinglerine kaç kişinin katıldığı bilinmiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün gerçekleştirdiği Siirt mitingi ve 17 Eylül’de gerçekleştirdiği Mersin mitingi başta olmak üzere mitinglerine kaç kişinin katıldığı ise valilik ya da bakanlık tarafından açıklanmıyor.

- Advertisment -