Ana SayfaHaberlerMersin'de polisevine saldırı: 1 polis hayatını kaybetti 1'i polis 4 kişi yaralandı

Mersin’de polisevine saldırı: 1 polis hayatını kaybetti 1’i polis 4 kişi yaralandı

İçişleri Bakanlığı’nın PKK’lı olduklarını açıkladığı iki silahlı kadın Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne saldırdı. Çıkan çatışma sonucunda yaralanan saldırganlar kaçamayacaklarını anlayınca sırt çantalarındaki bombalarla kendilerini patlattı. Çatışmada yaralanan polis memuru Sedat Gezer, kaldırıldığı hastanede kurtarılamazken çatışma ve patlamalar sonucunda 1’i polis 4 kişi de yaralandı. Saldırı anları kameralarla görüntülendi.

Dün gece (26 Eylül) 23:00 civarında lüks bir otomobille Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne gelen iki kadın uzun namlulu silahlarla nizamiye kulübesinde nöbet tutan polislere ateş açtı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateş sırasında polisevi önünde nöbet tutan 2 polis yaralandı.

Saldırının ardından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaralanan 2 polis memurundan birinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini, diğer polis memurunun başarılı bir operasyon geçirdiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Son Dakika... Mersin'de Tece Polisevi'ne silahlı saldırı: 1 şehit, 4 yaralı

Soylu, saldırının nasıl gerçekleştiğini şöyle anlattı:

“İki kadın terörist çantalarıyla birlikte, anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde polisin orada nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar ve orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken bu bölgeye yakın dört bekçi arkadaşımız araçla intikal ettikten sonra onlar da çatışmaya giriyorlar. İki terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyor. Çatışma devam ederken iki ayrı patlama sesi geliyor. Kaçamayacaklarını anlayınca sırtlarına koymuş oldukları patlayıcılarla kendilerini patlatıyorlar.”

“Mersin’in bir sebebi var”

Soylu, bir gazetecinin “Hedef neden Mersin olabilir?” sorusuna, “Bir sebebi var, onu söyleriz daha sonra. Mersin’in bir sebebi var” yanıtını verdi. Soylu, saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

3 sivil yaralandı

Çatışma sırasında evinin balkonunda oturan bir kadın vücuduna isabet eden kurşunla, 2 kişi ise patlama sırasında yüksekten düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan sivillerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Saldırganlardan birinin kimliği tespit edildi

İçişleri Bakanlığı iki saldırgandan birinin kimliğinin tespit edildiğini, bu kişinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olduğunu açıkladı.

Dilşah Ercan’ın PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin’den katıldığı, Kandil’de eğitim aldığı ve örgütün özel güç yapılanması içerisinde yer aldığı açıklandı.

Saldırıya ait görüntüler:

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik