Ana SayfaHaberlerMersin’deki polisevi saldırısında öldüğü iddia edilen Dilşah Ercan videolu açıklama yayımlayarak “Görevimin...

Mersin’deki polisevi saldırısında öldüğü iddia edilen Dilşah Ercan videolu açıklama yayımlayarak “Görevimin başındayım” dedi

26 Eylül’de Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi önünde PKK tarafından düzenlenen saldırının faillerinden biri tartışma konusu olmuştu.

İçişleri Bakanlığı olayın hemen ardından saldırganlardan birinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olduğunu açıklamıştı.  Ancak açıklamada, bu tespitin nasıl yapıldığına ilişkin bir bilgi paylaşılmamıştı.

Dilşah Ercan’ın CHP’nin 2012’de yayımladığı “tutuklu gazeteciler” raporunda yer aldığının anlaşılmasıyla, iktidar basını ve siyasetçileri ana muhalefet partisine sert suçlamalar yöneltmişti.

Saldırıyı üstlenen PKK ise yaptığı yazılı açıklamada saldırıda Dilşah Ercan’ın yer almadığını, eylemin Dilara Ürper ve Emel Feremez Hisen tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu gelişme üzerine, iktidarı Dilşah Ercan konusunda yalan söylemekle suçlayarak saldırganın DNA raporunun açıklanmasını istedi.

Kılıçdaroğlu’na yanıt veren İçişleri Bakanı Soylu ise, Dilşah Ercan isminin onu olay yerine getiren taksicinin teşhisi ile ortaya çıktığını ve aynı zamanda parmak izi çalışmasında bir eşleşme olduğunu belirtmişti.

Bugün (3 Ekim), PKK’ya yakın medya organlarından ANF News, Dilşah Ercan’ın videolu bir açıklamasını yayımladı.

Ercan videoda geçmişte hapse gazetecilik faaliyeti nedeniyle girdiğini, hapisten çıktıktan sonra ise demokratik mücadeleye olan inancını yitirip dağa çıktığını söyledi.

Dilşah Ercan, “Örgütümüz gereken açıklamayı zaten yapmıştır. Ben görevimin başındayım” dedi.  

- Advertisment -