Ana SayfaHaberlerMersinliler öfkeli ve şaşkın: Sahilin sembolü yarım asırlık kauçuk ağacı, köküne asit...

Mersinliler öfkeli ve şaşkın: Sahilin sembolü yarım asırlık kauçuk ağacı, köküne asit enjekte edilerek kurutuldu… Zanlılar CHP kimlikli

Mersin’de, Özgecan Aslan meydanındaki yarım asırlık, sembolleşmiş kauçuk ağacı köküne asit enjekte edilerek kurutuldu. Kamera kayıtlarıyla olayın zanlısı oldukları anlaşılan bir Mersin belediyesi çalışanı ve CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır ile onların azmettirici olarak gösterdiği Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Gökçek gözaltına alındı. Mersin Büyükşehir Belediyesi kişilere yöneltilen suçlamalarla ilgili yorum yapmadı, olayın bahane edilerek belediyenin yıpratılmaya çalışıldığını açıkladı.

Mersin’e Adnan Menderes Sahili’nde yer alan yarım asırlık kauçuk ağacının yapraklarının kuruduğunu gören şehir halkı durumu Orman Bölge Müdürlüğü’ne ihbar etti. Ekiplerinin yaptığı incelemede ağacın toprakla buluştuğu kök bölgesinden matkapla 9 delik açıldığı belirlendi.

Deliklerden numune alındı. Yapılan inceleme sonucunda ağacın gövdesine deliklerden asit benzeri bir madde enjekte edildiği saptandı.

Orman Müdürlüğü, elde edilen laboratuvar sonuçları ve tutanakları yasal işlem yapılması için Mersin Valiliği’ne bildirdi.

Yaprakları neredeyse tamamen kuruyan ağaç belediye ekipleri tarafından bakıma alındı. Kuruyan yapraklar ve dallar kesildi.

Ağacı zehirleyenlerin alana geldiği araç kameralardan tespit edildi. Emniyet tarafından yapılan araştırmalar sonucunda aracın kiralık olduğu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandığı öğrenildi.

Kiralık aracı kullandığı belirlenen Yusuf S. kısa sürede yakalandı. Alınan ifadesinde yanında bulunan kişinin Toroslar İlçesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır olduğunu söyledi.

Gözaltına alınanların ifadelerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Gökçek’ten talimat aldıklarını söylemeleri üzerine Gökçek de Emniyet’e çağrıldı.

Üç kişi, polisteki ifadelerinin ardından savcılığa, ardından mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Olay bahane edilerek belediyemiz yıpratılmaya çalışılıyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bugün (20 Temmuz) konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sorumluluk alanımızda bulunan Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park’taki kauçuk ağacında meydana gelen kuruma ve ardından yaşanan gelişmelerle ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

“Söz konusu kauçuk ağacındaki kuruma belirtilerinin görüldüğü ilk günden itibaren, ağacın yeniden sağlığına kavuşması için belediyemizce her türlü önlem alınmış, bilimsel metotlarla tedavi sürecine başlanmıştır. Ağacın tekrar sürgün verme yeteneği dikkate alınarak kuruyan dalları budanmış ve budanan dal yüzeyleri de aşı macunu ile kapatılmıştır. Ağacın hayat belirtisi göstermesi şu aşamada sevindirici olup, yeniden eski sağlığına kavuşması için gayretli çabamız sürmektedir.

“Konuyla ilgili belediyemiz bünyesinde derhal idari soruşturma açılmış olup, soruşturma halen titizlikle sürdürülmektedir. Ayrıca, iddialar üzerine adli süreç devam etmektedir.

“Öte yandan, olay bahane edilerek tamamen siyasi saiklerle yapıldığı açık olan saldırılarla Belediyemizin yıpratılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Bu tür fırsatçı yaklaşımların ve siyasi saldırıların kimseye yarar sağlamayacağı bilinmelidir. Gün içerisinde davet edildiğinde bilgi vermek durumunda olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımızın, gece yarısı hukuka aykırı olarak saat 02:00’de polis ekiplerince evinden gözaltına alınması, adli soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğü konusunda endişe uyandırmaktadır.

“Göreve geldiğimiz günden bu yana, binlerce fidanı toprakla buluşturan, park ve yeşil alanlarımıza özenle bakan bir belediye olarak sürecin titizlikle takipçisi olduğumuzun ve dün olduğu gibi bugün ve yarın da tüm canlıların belediyesi olarak canla başla çalışacağımızın bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

- Advertisment -