Ana SayfaHaberler“Mesih” olduğunu öne süren Mezarcı: “Su içmenin orucu bozacağı dini ahkâmı iptal...

“Mesih” olduğunu öne süren Mezarcı: “Su içmenin orucu bozacağı dini ahkâmı iptal ettim”

Kendisinin ‘Mesih’ olduğunu iddia eden Hasan Mezarcı: “İncil ve Kuran, Mesih’in günahları bağışlama, bazı dini ahkâmı iptal etme, bazı haramları helâl kılma yetkisi olduğunu yazar. Mesih, Allah’ın verdiği yetkiyi kullanarak bazı dini ahkâmı iptal ediyor, bazı haramları helâl kılıyor, dininizi güncelliyor, kolaylaştırıyor! Anlaşılmayan ne?”

Kendisinin ‘Mesih’ olduğunu ilan eden eski Refah Partili milletvekili Hasan Mezarcı, su içmenin orucu bozacağına dair dini ahkâmı iptal ‘kararına’ gerekçe olarak uzun süre su içmemenin sağlık açısından zararlı olmasını gösterdi.

Mezarcı oruçla ilgili yaptığı bir diğer paylaşımında da oruç tutmakta zorlananlar için, “oruç gün ve saatlerini, yaşadıkları yere ve işlerine göre ayarlayabilirler” dedi.

Mezarcı mesajına “Oruç, yalnız hayvansal gıdaları yememek, içmemek sûretiyle de tutulabilir. Sağlığa zarar verecek şekilde tutulan oruç makbul olmaz” diye devam etti.

Mezarcı’nın paylaşımlarına hem espri içerikli hem sert tepki gösteren karşılıklar geldi.

Tepkiler üzerine bir mesaj daha paylaşan Mezarcı şunları söyledi:

“İncil ve Kuran, Mesih’in günahları bağışlama, bazı dini ahkâmı iptal etme, bazı haramları helâl kılma yetkisi olduğunu yazar. Mesih, Allah’ın verdiği yetkiyi kullanarak bazı dini ahkâmı iptal ediyor, bazı haramları helâl kılıyor, dininizi güncelliyor, kolaylaştırıyor! Anlaşılmayan ne?”

- Advertisment -