Ana SayfaHaberlerMessi, 21 yılını geçirdiği Barcelona’ya ağlayarak veda etti

Messi, 21 yılını geçirdiği Barcelona’ya ağlayarak veda etti

Lionel Messi'nin 21 yıllık Barcelona kariyeri göz yaşları ile sona erdi. Takımı ile sözleşme yenilenmeyeceği açıklandıktan sonra ilk kez kameraların karşısına geçen Messi gözyaşları eşliğinde konuştu: "Evimde, Barcelona'da çok şey yaşadım. Birçok güzel hatıram var. Ayrıca kötü hatıralar da var. Hepsi benim bugün olduğum kişi olmamı sağladı. Asla elveda demeyeceğim. Çünkü, bunu hiç düşünmedim. Hiç böyle olacağını hayal etmemiştim."

Dünyanın gelmiş geçmiş en yetenekli ve başarılı futbolcuları arasında yer alan Lionel Messi, yaklaşık 21 yıllık Barcelona kariyerinin sona ermesinin ardından ilk kez kameraların önüne geçti.

Basın toplantısının başında göz yaşlarına hakim olamayan yıldız futbolcunun konuşmakta da zorluk çektiği görüldü.

34 yaşındaki tecrübeli futbolcunun basın toplantısı öncesi Barcelonalı taraftarlar toplantının gerçekleşeceği tesislere akın etti.

Son Dakika: Barcelonadan ayrılan Lionel Messi ilk kez basının karşısında Açıklamalarını canlı aktarıyoruz...

Messi basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten konuşabilecek durumda değilim. Çok düşündüm, ne diyebileceğimi bilmiyorum. Yaşananlardan hiçbir şey anlamadım. Tüm hayatımı burada geçirdim. Çok zor… Barcelona’dan ayrılmaya hiç hazır değildim.

Evimde, Barcelona’da çok şey yaşadım. Birçok güzel hatıram var. Ayrıca kötü hatıralar da var. Hepsi benim bugün olduğum kişi olmamı sağladı. Asla elveda demeyeceğim. Çünkü, bunu hiç düşünmedim. Hiç böyle olacağını hayal etmemiştim.

Burası benim evim, bizim evimiz. Barcelona’da kalmak istiyordum ama bugün her şeye veda etmek zorundayım. 1.5 yıldan fazla süredir taraftarları göremeden ayrılıyorum. Eğer bir ayrılık hayal etseydim, tamamen dolu bir Camp Nou’da veda etmek isterdim. Düzgün bir şekilde veda etmiş olurdum. Bu şekilde olması gerekiyormuş ama… Beni seven ve destekleyen herkese minnettarım.

Son birkaç gündür ne diyeceğimi çok düşündüm. Ama gerçek şu ki, hiçbir şey söyleyemem. Bu kulüpte geçen bunca yıldan sonra çok zor.

Geçen yaz ayrılmak istemiştim ama bu yıl her şey farklıydı. Ailem de ben de kalacağımızı düşünüyorduk. Bunu her şeyden çok istiyorduk. Umarım bir gün geri dönebilirim ve bu kulübün bir parçası olabilirim. Barcelona’nın tekrar en iyisi olmasına yardımcı olabilirim.

Son Dakika: Barcelonadan ayrılan Lionel Messi ilk kez basının karşısında Açıklamalarını canlı aktarıyoruz...

Konuşurum diye düşündüğüm hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Üzgünüm. Çok üzgünüm. Kelimeler aklıma gelmiyor…

Barcelona’da birçok iyi hatıram var. Ancak, ilk kez sahaya çıkmak bir rüyaydı. O anı hiç unutmayacağım. Ardından her şey harika oldu ama her şeyin başladığı o ilk anı hiç unutmayacağım. Bu kulüpten ayrılmak hayatımı tamamen değiştirecek. Barcelona’da devam edemedim. Ben, kulüp, Laporta; elimizden gelen her şeyi yaptık ancak La Liga izin vermedi. 

13 yaşımdan beri Barcelona’dayım. 21 yıl sonra eşim ve üç küçük çocuğumla buradan ayrılıyorum. Geri dönmeyeceğimize dair kesin konuşamam çünkü burası benim evim.”

- Advertisment -