Ana SayfaHaberlerGündemMesut Hançer’le depremde hayatını kaybeden kızının fotoğrafını çeken Adem Altan: “Elini bıraktı,...

Mesut Hançer’le depremde hayatını kaybeden kızının fotoğrafını çeken Adem Altan: “Elini bıraktı, bana ‘Kızımın fotoğrafını çek’ dedi”

Gazeteci Adem Altan, depremde kaybettiği 15 yaşındaki kızı Irmak’ın elini bırakmayan Maraşlı baba Mesut Hançer’in fotoğrafının hikâyesini anlattı: “Enkaza yaklaştığım zaman aradan uzanmış bir eli tuttuğunu gördüm ve yaklaşıp fotoğraf çekmeye başladım. Bana ‘Kızımın fotoğrafını çek’ dedi. Sonra elini bıraktı ve kızını gösterdi. Enkazın altında kızın başını gördüm. Adını sordum. Fotoğrafları çekerken ağlamamak için kendimi zor tuttum…” Dünya basını Türkiye’de yaşanan depremleri bu fotoğraf ile manşetlerine taşımıştı.

AFP için çalışan gazeteci Adem Altan, dünya basınının Maraş merkezli depremleri duyururken sık sık kullandığı fotoğrafın hikâyesini Guardian’a anlattı.

Adem Altan, Maraşlı baba Mesut Hançer’i enkazın altından uzanmış bir eli tutarken gördüğünü ve fotoğraf çekmeye başladığını söyledi ve baba Mesut Hançer’le diyaloğunu şöyle anlattı: “Bana ‘Kızımın fotoğrafını çek’ dedi. Sonra elini bıraktı ve kızını gösterdi. Enkazın altında kızın başını gördüm. Adını sordum. Kendisinin adının Mesut, kızının adının Irmak olduğunu söyledi. Çok büyük bir acı. Gözlerim doldu, fotoğrafı çekerken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Fotoğrafı çektikten sonra birileri gelsin ve kızı alsın diye bekledim. Kimse gelmedi.”

Sonrasında enkazdan ayrılan ve fotoğraf çekmeye devam eden Altan, ertesi gün enkaza gittiğinde babayı ve kızın cansız bedenini bulamadı. Altan çektiği fotoğrafın dünya basını tarafından kullanılmasını ise şu sözlerle değerlendirdi: “Çektiğim fotoğraf daha önce çektiklerime asla benzemiyor. Çok dikkat çekti, fakat mutlu değilim. Bu bir felaket.”

- Advertisment -