Ana SayfaHaberler80 yaşındaki Metin Akpınar Cumhurbaşkanı’na hakaret dâvâsı için adliyedeydi

80 yaşındaki Metin Akpınar Cumhurbaşkanı’na hakaret dâvâsı için adliyedeydi

Halk TV’de yayınlanan ve Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programa konuk olan Metin Akpınar, “Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” demişti.

Aynı programın diğer konuğu Müjdat Gezen ise “Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programın ardından İstanbul’da katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada Akpınar ve Gezen ile ilgili olarak, “Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız” diye konuşmuştu.

Yargılamalarına bugün başlandı

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanmalarına başlandı.

Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya sanık Metin Akpınar ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı katıldı. Sağlık sorunlarını ve Covid-19 salgınını gerekçe göstererek duruşmaya gelmeyen Müjdat Gezen’i ise avukatları temsil etti.

“Demokrasiden ve demokrasiye bizi götüren aşamalardan bahsettim”

Akpınar duruşmada “Programda söylediğim sözler baskı altında olmadan, özgür irademle söylediğim sözlerdir. Gençliğimden itibaren yaşamımı sanata adadım. Bu programda da sanattan bahsettim. Ayrıca demokrasiden ve demokrasiye bizi götüren aşamalardan bahsettim. Doğrudan Cumhurbaşkanı’na yönelik, onu hedef alan bir söz söylemedim. Beraatime karar verilmesini talep ederim” ifadelerini kullandı.

Sanık Müjdat Gezen’in avukatı Denez Şeren, müvekkilinin sağlık sorunları olduğu için duruşmaya katılamadığını belirterek, “Müvekkilim kronik bel fıtığı sorunu yaşıyor. Yürüyemiyor. Bu nedenle duruşmaya katılamadı. Bir sonraki celse hazır edeceğiz. Mazeretinin kabulüne karar verilmesini talep ederiz” diye konuştu.

Duruşma ertelendi

Mahkeme, sanık Metin Akpınar’ın duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

- Advertisment -