Ana SayfaHaberlerMevlana İdris son yolculuğuna uğurlandı

Mevlana İdris son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Karar gazetesi yazarı ve şair Mevlana İdris Zengin, Eyüp Sultan Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden Karar yazarı ve şair Mevlana İdris Zengin İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı Eyüp Sultan Camii’ndeki cenaze namazına edebiyat, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Cenazede TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen ile birlikte pek çok gazeteci yer aldı.

Meclis Başkanı Şentop, burada yaptığı konuşmada Zengin’in vefatından dolayı üzgün ve müteessir olduğunu belirterek, “Mevlana İdris’in hepimizin gönlünde önemli bir yeri vardı. Nevi şahsına münhasır bir arkadaşımız bir dostumuzdu. Kalbimizde, zihnimizde doldurulmayacak bir yeri değil kalbimizin, zihnimizin bir parçasıydı” dedi.

Ölümün hayatın bir parçası olduğuna işaret eden Şentop, “Ölümle esasen hayat bitmiyor. Bu alemdeki hayat bitiyor. Dünya aleminde hayatımızı tamamlayıp başka bir hayata devam ediyoruz. Biz bilmiyoruz, görmüyoruz ama öteki aleme geçenler, perdelerin kalktığı alemde olanlar bu hayatı da bu dünyayı da biliyorlar.” değerlendirmesini yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mevlana İdris kardeşimiz sayılı nefeslerini tamamladı ve onu şimdi hakiki dünyaya ve Mevla’mıza uğurluyoruz. Mevlana’mızı yani kardeşimizi Mevla’mıza uğurluyoruz. O Mevla’sını o kadar seviyordu ki ismini her söylediğimizde Mevla’mız aklımıza geliyordu. İsimler o kadar da önemli ki işte Mevlana İdris kardeşimizin ismi de esasında sürekli bir mesaj içeriyordu. Mevla’mızı unutmayalım. Rabb’imizi unutmayalım. Onun ismini her andığımızda Mevla’mız akla geliyor” şeklinde konuştu.

- Advertisment -