Ana SayfaHaberlerMGK’dan iktidara siyasi destek: "İhracat odaklı politikalar, tehditler değerlendirildi"

MGK’dan iktidara siyasi destek: “İhracat odaklı politikalar, tehditler değerlendirildi”

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının da üyesi olduğu Milli Güvenlik Kurulu’nun kasım ayı toplantısından iktidarın ekonomi söylemlerine benzer bildiri çıktı: “Türkiye'nin inşa ettiği sağlam alt yapı üzerinde, hedeflerine uygun şekilde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiştir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına her alanda olduğu gibi iktisadı olarak da güçlü şekilde ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir."

Yılın son MGK toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

3 saat süren toplantının ardından 8 maddelik MGK bildirisi yayımlandı. 

MGK bildirisinde ‘terör örgütleriyle gerekli her türlü mücadelenin tavizsiz bir şekilde sürdürüleceğinin’ altı çizildi.

Toplantıda ekonomideki konular da ele alındı. Açıklamada “İhracat odaklı politikalar ve tehditler değerlendirildi” denildi.

Bildiride ekonomi ile ilgili kısım şu şekilde oldu:

“Türkiye’nin inşa ettiği sağlam altyapı üzerinde, hedeflerine uygun şekilde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiş, Cumhuriyetimizin 100. yılında her alanda olduğu gibi iktisadi olarak da güçlü şekilde ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir.”

- Advertisment -