Ana SayfaHaberlerDünyaMichigan’da muhafazakâr Müslüman ve Hıristiyan gruplar okullarda LGBT kitaplarının yasaklanması için gösteri...

Michigan’da muhafazakâr Müslüman ve Hıristiyan gruplar okullarda LGBT kitaplarının yasaklanması için gösteri düzenledi

ABD’deki en yoğun Müslüman ve Arap nüfusa sahip eyaletlerden Michigan’ın en büyük üçüncü okul idare bölgesi olan Dearborn Kamu Okulları’nın yönetim toplantısında Müslüman ve Hıristiyan aileler LGBT içerikli kitapların ders müfredatından ve kütüphanelerden çıkarılması talebiyle gösteri düzenledi. Farklı fikre sahip okul yönetim kurulu üyelerinin itirazı üzerine toplantıda gerginlik çıktı, polis çağrıldı, sonrasında toplantıya ara verildi.

Michigan eyaletindeki en büyük üçüncü okul idare bölgesi Dearborn Kamu Okulları’nın yönetim toplantısında LGBT gerginliği çıktı. Okul kütüphanelerinde ve ders müfredatında LGBT içerikli kitapların yasaklanmasını talep eden muhafazakâr Müslüman ve Hıristiyan aileler toplantıya katıldı, LGBT içeriklerinin yasaklanmamasını isteyen okul yönetim kurulu üyeleriyle tartıştı ve bu kişileri istifaya çağırdı. Michigan’daki Müslüman din adamları haftalardır ailelerin bu toplantıya katılmasını ve LGBT içeriklerinin yasaklanması için baskı oluşturmasını istiyordu.

Toplantıda ailelerin Arapça ve İngilizce sloganları ve protestoları nedeniyle gerginlik yükseldi. Okul toplantısına polis çağrıldı ve toplantıya ara verildi. Aileler bütün LGBT içerikli kitapların yasaklanmasını talep ederken bazı okul yönetim üyeleri okullarda okuyan LGBT kimlikli çocukların müfredatta temsil edilmesi gerektiğini düşünüyor ve en azından kütüphanelerde bu tür kitaplara da yer verilmesini savunuyor.

- Advertisment -