Ana SayfaHaberlerMillet İttifakı liderleri bir eksikle İktisat Kongresi’nde

Millet İttifakı liderleri bir eksikle İktisat Kongresi’nde

Millet İttifakı liderleri Akşener hariç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamındaki Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması’nda biraraya geldi. Beş liderin katıldığı toplantıda Akşener’i İYİ Partili Ümit Özlale temsil etti. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu: “21. yüzyılın ekonomisi artık bir tarım, bir sanayi ekonomisi değil. 21. yüzyılın ekonomisi artık bilgi ekonomisidir.”

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki programa Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal katıldı.

Kongrede bulunan liderler arasında İYİ Parti lideri Meral Akşener yer almadı. İYİ Parti’yi, partinin Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale temsil etti.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıdaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“21. yüzyılın ekonomisi artık bir tarım, bir sanayi ekonomisi değil. 21. yüzyılın ekonomisi artık bilgi ekonomisidir.

“O nedenle Millet İttifakı’nın iktidarında üniversitelerde her türlü düşünce özgürce tartışılacak. Hiç kimse, hiç kimse farklı düşündü diye üniversiteden atılmayacak. Üniversiteler birer bilgi yuvası olacak ve üniversiteler bilgi üretecek.

“21. yüzyılın Türkiye’sinin temel hedefi bilim, sanayide ve teknolojide çip üreten bir ülke olmaktır. Hedefi yüksek koyacağız ve o hedefe mutlaka yakalayacağız.

Babacan: “Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu’na iki üç cümle önereceğim”

Kılıçdaroğlu’ndan sonra konuşma yapan Babacan, Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanımız” diye bahsederek şu öneriyi yaptı:

“Sayın cumhurbaşkanımız (Kılıçdaroğlu) yemin töreninden sonra bir konuşma yapar diye tahmin ediyorum. İki üç cümle önereceğim.

Ey basın mensupları, köşe yazarları, düşünürlerimiz, yazarlarımız, çizerlerimiz. Artık derin bir nefes alın. Artık özgürsünüz.

Yargının bağımsızlığı… Değerli hakimlerimiz, değerli savcılarımız anayasaya bakın, gerekli kararları alın. Yargının bağımsızlığı bu kadar basit.”

Davutoğlu: “Sizin kaderiniz korku, bizim kaderimiz umut”

Davutoğlu, konuşmasında “Üniversitelerde öğrencilerin bir araya gelmesinden, stadyumlarda taraftarların biraraya gelmesinden korkanlar… Korku artık sizin kaderinizdir. Bizim kaderimiz ise umuttur” vurgusu yaptı.

Uysal: “Kılıçdaroğlu liderliğinde bu ülkeyi yarınlara taşıyacağız”

Uysal da konuşmasında şunları vurguladı:

“Fırsat eşitliğini sağlamadan ulusal rekabet gücünü yaratamayız. Zenginlik verimliliğin, verimlilik rekabetin, rekabet adaletin sonucudur. Bunu, yaşadığımız tecrübeyle beraber, olumsuz tarafından iliklerimize kadar yaşadık…

Yarınki Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde, bu büyük ülkeyi tüm genel başkanlarla yarınlara taşıyacağımızdan emin olduğumu ifade ediyorum.”

- Advertisment -