Ana SayfaHaberlerMilli takımı eleştiren Belaruslu atlet ülkesine götürülmek istendi

Milli takımı eleştiren Belaruslu atlet ülkesine götürülmek istendi

Belaruslu atlet Kristina Timanovskaya, Belarus Atletizm Federasyonu yetkililerini eleştirince, kendisini Soğuk Savaş döneminde Doğu Bloku ülkeleri sporcularının yaşadığı kaçma/kaçırma hikayelerinin bir benzerinin kahramanı olarak buldu.

Federasyon, kendisine danışmadan Timanovskaya’yı 400 metre bayrak yarışına koydu. Timanovskaya, İnstagram’da bir hikaye paylaşarak, “Her zaman bizim için her şeye büyük patronlarımızın karar verdiği ortaya çıktı” dedi.

Daha sonra ayrı bir İnstagram gönderisinde “Önceden söylenmiş olsaydı, durum açıklanıp fikrim sorulsaydı bu kadar sert tepki vermezdim ama her şeyi arkamdan yapmaya karar verdiler”’dedi.

Bu paylaşımlarıyla Federasyon yetkililerini kızdıran sporcunun yarın 200 metre yarışı olduğu halde bu sabah Belarus’a geri götürülmek üzere Tokyo havalimanına getirildiği haberleri yayıldı. Daha sonra, Timanovskaya, Tokyo havaalanında olduğununu belirten ve Uluslararası Olimpiyat Komitesine hitaben paylaştığı videoda, “Baskı altındayım ve onayım olmadan beni ülke dışına çıkarmaya çalışıyorlar. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden müdahale etmesini istiyorum” dedi.

Federasyon, Timanovskaya’nın duygusal ve psikolojik durumu nedeniyle takımdan çıkarıldığını ileri sürdü. Timanovskaya ise muayene edilmediğini, bu iddianın yalan olduğunu söyledi.

Timanovskaya’nın Tokyo’daki polis karakolundan ayrıldığı ve kendisine iltica hukuku konusunda uzmanlaşmış bir avukatın eşlik ettiği öğrenildi.

- Advertisment -