Ana SayfaHaberlerMilliyetçi camiadan Kılıçdaroğlu’na destek videoları: “Türk milliyetçileri sandıkta değişimin fitilini ateşlemelidir”

Milliyetçi camiadan Kılıçdaroğlu’na destek videoları: “Türk milliyetçileri sandıkta değişimin fitilini ateşlemelidir”

Aralarında MHP’nin eski yöneticileri ve milliyetçi camianın tanınmış akademisyen ve yazarlarının bulunduğu isimler, Cumhurbaşkanlığı ikinci turu için Kılıçdaroğlu’na destek veren videolar paylaştı. Yılma Durak: “Oyumuzla Türkiye’nin geleceğini tayin ediyoruz.” Şevket Bülend Yahnici: “Sizlere aldırmazlık edenlere aklınızın sesini dinleyerek haykırmak zorundasınız.” İskender Öksüz: “Mutlaka ama mutlaka oy kullanınız.” Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Hakan Ünser: “Türk milliyetçileri sandıkta değişimin fitilini ateşlemelidir.” Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz: “Tarafımızı aydınlıktan yana seçelim.”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs’taki birinci turuna ATA İttifakı’nın adayı olarak giren Sinan Oğan, dün (22 Mayıs) ikinci tur için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıkladı.

Oğan’ın bu açıklaması sonrası milliyetçi camianın tanınmış isimleri sosyal medyada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren videolar paylaştıkları “Milliyetçi Çağrı” adlı bir kampanya başlattı.

Ünser: “Türk milliyetçileri sandıkta değişimin fitilini ateşlemelidir”

Çağrıyı ilk başlatan isim olan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Hakan Ünser, yayımladığı videoda “Türk milliyetçileri sandıkta değişimin fitilini ateşlemelidir. Türk gençlerine ‘giderse gitsin’ diyenlerin iktidarına son vermek için Türk milliyetçilerini sandığa davet ediyorum” diye konuştu.

Yahnici: “Sizlere aldırmazlık edenlere aklınızın sesini dinleyerek haykırmak zorundasınız”

MHP’nin eski yöneticilerinden, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in özel kalem müdürlüğünü yapan Şevket Bülend Yahnici, “milliyetçi yoldaşlarıma seslenmek istiyorum” diyerek sözlerine başladığı videoda şunları söyledi:

“Sizleri bugünlere kadar istismarla yol yürümeye mecbur bırakanlar, ideolojik çizginizi saptıranlar, sizleri pazarlıkların konusu yapanlar ve sizlere aldırmazlık edenlere; aklınızın, vicdanınızın sesini dinleyerek haykırmak zorundasınız. Bu sebeple oy kullanın.

Dinçaslan: “Hangisinin idare ettiği ülkede Türk milliyetçileri gelişir”

Tamgaturk sitesinin sahibi, yazar Bahadırhan Dinçaslan da çektiği videoda milliyetçileri ikinci turdaki adaylar için şunları söyledi:

“İkisi de Türk milliyetçisi değil. Şunu düşünerek oyunuzu verin. Hangisinin idare ettiği ülkede Türk milliyetçileri gelişir. Bunu aklınıza ve vicdanınıza sorun sandığa böyle gidin.”

Durak: “Oyumuzla Türkiye’nin geleceğini tayin ediyoruz”

MHP’nin eski yöneticilerinden, 2018’de İYİ Parti’ye üye olan Yılma Durak, yayımladığı videoda oy verme çağrısı yaparak “Oyumuzla Türkiye’nin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini tayin ediyoruz” diye konuştu.

Yılmaz: “Türk milliyetçisi akademisyen torbacılara öldürtülüyor, tarafımızı aydınlıktan yana seçelim”

Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz, paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Türklük, HÜDA PAR üzerinden tartışmaya açılıyor. Ankara’nın orta yerinde Türk Milliyetçisi genç bir akademisyen torbacılara öldürtülüyor. Mafya düzeni ülkeye hakim. Cemaatler kurumların içini boşaltıyor. Ekonomimiz yerlerde sürünüyor.

İşte tam da şimdi, Türk milliyetçileri tarafımızı aydınlıktan yana seçelim. Sandığa gidip ülkemize sahip çıkalım.”

Eren: “Ülkemizin ekonomik ve demokratik gelişmesine uygun bir cumhurbaşkanının seçilmesini diliyorum”

Alparslan Türkeş’e yakınlığıyla bilinen akademisyen ve yazar Fikret Eren paylaştığı videoda, “Ülkemizin ekonomik, siyasal ve demokratik gelişmesine uygun bir cumhurbaşkanının seçilmesini diliyorum. Bütün milliyetçi ve Atatürkçü arkadaşlarımızın seçimi takip etmelerini özellikle seçim güvenliğine dikkat etmelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Ercilasun: “Tek adam rejiminden kurtulmak istiyorsak mutlaka sandığa gitmemiz gerekiyor”

Milliyetçi camianın tanınmış isimlerinden yazar Konuralp Ercilasun yayımladığı videoda “Tek adam rejiminden kurtulmak istiyorsak mutlaka sandığa gitmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Öksüz: “Mutlaka ama mutlaka oy kullanınız”

Milliyetçi camianın tanınmış ismi Milli Düşünce Merkezi Yönetim kurulu üyesi, akademisyen İskender Öksüz sosyal medya hesabından Oğan’a ilk turda destek vermemesiyle ilgili bir mesaj paylaştı ve ikinci tur için sandığa gitme çağrısı yaptı:

“Hani milliyetçi adayı desteklemediğim için bana kırılanlar vardı ya. Ben onlara kırılmadım. Onlar, bildikleriyle doğru tavrı gösterdiler. Ben de bilip de söyleyemediğimle. Mutlaka ama mutlaka oy kullanınız.”

Karamahmutoğlu: “Şimdi sarayın uykusu kaçsın”

Birinci tur öncesinde de Kılıçdaroğlu’na destek açıklayan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu sosyal medya hesabından “Şimdi sarayın uykusu kaçsın” paylaşımı yaptı.

- Advertisment -