Ana SayfaÖZEL HABERMilliyetçi Twitter fenomeni “Şehidimizin adının yaşatılması için Kerkük'e kütüphane açalım, çocuklar okusun’...

Milliyetçi Twitter fenomeni “Şehidimizin adının yaşatılması için Kerkük’e kütüphane açalım, çocuklar okusun’ diye asker ailesini de dolandırmış

Verdiği kamuflajlı, kalaşnikoflu pozlarla kendisini Suriye’de savaşmış bir asker olarak tanıtan ve milliyetçi Twitter fenomenleriyle açtığı Spaces odalarıyla ünlendikten sonra onlarca kişiyi “Düzensiz Göçle Mücadele Derneği” açma vaadiyle dolandıran Batuhan Göçer’in bir şehit nişanlısını da “şehidin adıyla kütüphane kurma” yalanıyla dolandırdığı ortaya çıktı. Şehit yakını, Batuhan Göçer’in ‘şehidimizin adının yaşatılması için Kerkük'e kütüphane açalım, çocuklar okusun’ diyerek kendilerini nasıl dolandırdığını bir Twitter yayınına katılarak anlattı. Bunun üzerine Batuhan Göçer’in avukatı, Göçer'in her türlü hukuki danışmanlığını bıraktığını açıkladı. Göçer ile birlikte yayın açan fenomenlerden bazıları açıklama yaparken bazılarıysa sessizliklerini koruyor.

Batuhan Göçer’in ‘şehidimizin adının yaşatılması için Kerkük’e kütüphane açalım, çocuklar okusun’ diyerek bir şehit ailesini de dolandırdığı iddiası doğrulandı. Mağdur edilen şehit yakını, açılan Twitter yayınına katılıp durumu anlattı.

Şehit ailesine ulaşan Iraklı Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, açıklamalarda bulundu:

“Batuhan Göçer adlı çapulcunun dolandırdığı şehit ailemizle iletişim kurabildik. Şehit ailemizin özel hassasiyeti nedeniyle bu konunun sosyal medya gündeminde kapatılması için buradan yazıyorum. Çünkü ailemiz şehidimizin bu tür konularda adının anılmasını istemiyor.

Şehidimizin ailesi, şehitlerinin adının bir şekilde yaşamasını ve onu hiç unutturmamak için bir arayış içerisindelermiş. O dönem, Batuhan Göçer adlı çapulcu bazı önemli isimlerin adlarını kullanarak aileye ‘Ben bölgedeyim, oradaki çocuklara yardım götürüyoruz. Şehidimizin adının yaşatılması için Kerkük’e kütüphane açalım, çocuklar okusun’ tarzında bir teklif götürmüş. Şehidimizin ailesi referanslara güvenerek bu şahsa belli bir ücret vermiş ‘Siz açın, kalanını sonra tamamlarız’ şeklinde belirtmiş. Batuhan Göçer adlı çapulcu ise şehidimizin ailesinden aldığı cüzi miktardaki parayı çalıp, keyfine bakmıştır.

Şehidimizin ailesine bu çapulcunun artık rahat gezemeyeceğini ve hakkını arayan insanlar sayesinde de hesap vereceğini belirttim. Aynı zamanda ailemize gerçekten kütüphane için çalışma yürüteceğimi, yetkililerimizle gerekirse tek tek konuşup bu konunun peşini bırakmayacağımı ve şehidimizin adının Kerkük’te yaşayacağını belirttim.”

Avukatı, Batuhan Göçer’in hukuki danışmanlığını bıraktı

Batuhan Göçer’in avukatı olduğunu söyleyen Hüseyin Alperen, “şehit aileleri kutsaldır” diyerek Göçer’in her türlü hukuki danışmanlığını bıraktığını açıkladı:

“Savunma hakkı kutsal olduğu için savunduğum ve iddia olunan diğer cürümleri hakkında hiçbir yorumum olmayan Batuhan Göçer’in her türlü hukuki danışmanlığını bırakıyorum. Açıklama yapma sebebim bu mecrada olay olmasıdır. Şehit aileleri kutsaldır.”

https://twitter.com/Gorgoyth/status/1544633469552267269

Beraber yayın açtığı kişiler neler söyledi?

Batuhan Ekşioğlu: Benim olayla bir ilgim yok. Bunu kaşıyanlar; foncuların trolleri, teröristlerin trolleri, FETÖ’cülerin trolleri. Lütfen bizi yem ettirmeyin bunlara.

Mehmet Fuat Paşa isimli Twitter kullanıcısı: Ben ona 2-3 kere para yolladım. Ben de bu enkazın altındayım. Bu şahıs bizim milliyetçi tayfanın duygularını istismar etti.

Hande Karacasu: “Sessiz İstila” filminden dolayı ifadeye davet edildiğim akşam bir oda açıyorlar ve benim de o odaya emniyet çıkışı dahil olup konuşmamı istiyorlar, o esnada konuşuyorum. Ondan sonra da birkaç yayınlarına katılıp konuştum.

Kübra Baş: Yayınlarda 5 kez konuşmacı iki kez de co-host oldum. Özellikle mülteci meselesi, medyadaki fonlanma durumu ve bazı çelişkileri açığa çıkardıkları için takip ettim ve aktif katıldım. Batuhan Göçer adlı kişinin ise dolandırıcılık meselesine yorum yapmak istemiyorum çünkü zaten her şey ortada.

Batuhan Göçer ile aynı yayınlarda bulunan Jahrein, Erlik, Con Sinov, Cavs Karahanlı gibi yüksek takipçili hesaplar ise olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadılar.

- Advertisment -