Ana SayfaHaberlerMısır, Senegal'i Salah’a ırkçılık yapıldığı gerekçesiyle FIFA’ya şikayet etti

Mısır, Senegal’i Salah’a ırkçılık yapıldığı gerekçesiyle FIFA’ya şikayet etti

2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri rövanş maçında Senegal ile deplasmanda karşılan Mısır’ın kaptanı Muhammed Salah’a yönelik statta açılan ırkçı pankartlar, penaltı atışı esnasında yüzüne tutulan lazerler ve maçtan sonra kendisine yönelik saldırı girişimleri sebebiyle Mısır Futbol Federasyonu, Senegal’i FIFA’ya ve Afrika Futbol Federasyonu CAF’a ‘ırkçılık’ suçlamasıyla şikayet ettiğini açıkladı.

2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri’nde dün akşam (29 Mart) oynanan Mısır-Senegal karşılaşması olaylı başladı, olaylı bitti.

Mısır takım kafilesini taşıyan otobüse karşılaşma öncesinde bazı Senegalli taraftarlarca saldırı düzenlendi ve aracın camlarının kırılması nedeniyle bazı oyuncular hafif yaralandı.

Maç başlamadan önce ise Senegal tribünlerinde Mısır’ın takım kaptanı, Liverpool futbolcusu Muhammed Salah’ı hedef alan ırkçı içerikli pankartlar açıldı.

Mısırlı oyuncular mücadele öncesi ısınmak için sahaya çıktığında tribünlerden şişe ve taş fırlatıldı.

Penaltılara giden maçın son bölümünde penaltı kullanan Mısırlı oyuncuların gözlerine tribünlerden lazer tutuldu. Salah, kullandığı penaltıyı kaçırdı.

Mücadeleyi penaltılar sonucunda kazanan Senegal, Dünya Kupası’na gitmeye hak kazanırken Mısır ise Afrika Kupası’nın ardından Dünya Kupası biletini de kaçırmış oldu.

Ayrıca maçın ardından sahaya giren birçok Senegalli Mısır’ın dünyaca ünlü yıldızı Muhammed Salah’a yaklaşmaya çalışırken güvenlik ekipleri tarafından engellendi. Salah sahadan Senegal taraftarlarının attığı maddelerden zorlukla korunarak çıkartıldı.

Mısır Futbol Federasyonu bugün (30 Mart), dün oynanan maç öncesinde, esnasında ve sonrasında yaşananlar sebebiyle Senegal’i FIFA ve Afrika Futbol Federasyonu’na (CAF) şikayet ettiğini açıkladı.

- Advertisment -