Ana SayfaHaberlerBabacan: "Mitinginizi Fizan’da yapın deseniz de yapacağız"

Babacan: “Mitinginizi Fizan’da yapın deseniz de yapacağız”

Partisinin Gaziantep’teki mitingi için talep ettikleri dört alanın da reddedildiğini ve çok bilinmeyen Kalealtı için izin verildiğini belirten DEVA lideri Babacan: “Bırakın Kalealtı’nı, gidin mitinginizi Fizan’da yapın deseniz bizim teşkilatımız bunu da yapar. O mitingi verdikleri en ücra köşede bile en geniş katılımla yapacağız. Meydanlarda nutuklar atıp içeride başka işler tuttuğunuzu millet görmüyor sanmayın. Sizin dışınız kalaylı, içiniz vayvaylı olabilir. Çok şükür, bizim içimiz de kalaylı, dışımız da kalaylı.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında, Gaziantep’te Demokrasi Meydanı’nda düzenleyecekleri miting için validen izin alındığını ama iznin 3 gün sonra iptal edildiğini açıkladı.

Babacan şöyle konuştu:

“Tarih 2 Mayıs. İlk yazının üzerinden 3 gün geçmiş. Aynı evrakta ‘uygun’ ifadesinin yanına ‘değil’ ifadesini eklemişler. Yazı olmuş ‘Uygun değil’. El yazısı aynı kişinin. Ancak kalem farkından ‘değil’ ifadesinin sonradan eklendiğini açık seçik görüyorsunuz.

“Bizim miting duyurumuzdan yarım saat sonra Valilik’ten ‘O meydan olmuyor’ diye telefon geliyor. Yahu kendi verdiğiniz yazıyı ne oldu da değiştirdiniz? Kimden ne telefon aldınız, nasıl bir baskı gördünüz?

‘Demokrasi Meydanı’nda demokrasiyi katlettiler’

“Demokrasi Meydanı’nda demokrasiyi katlettiler. Meydan iktidar partisine açık, bize kapalı.

“Gaziantep’te talep ettiğimiz dört alanın dördünü de reddettiler. Şimdi de bize, sözüm ona ulaşımı zor, daha önce hiçbir siyasi organizasyonun yapılmadığı bir meydanı uygun görüyorlar. Gaziantep’te yaşayanların bile çoğunun bilmediği, uzun uzun tarif edilmesi gereken bir meydanı bize veriyorlar.

“Gaziantepli arkadaşlarıma meydanı tarif edeyim ki duymayan kalmasın. Gaziantep mitingimiz Kalealtı’nda. 14 Şehit Anıtı arkasında. Tur otobüsleri park alanında.

“Mitingi Fizan’da yapın deseniz yaparız”

“Bu iktidar, bizi hedef alarak seçim yasasını değiştirdi. Seçimlere kendi logomuzla gireceğimiz açıkladık, işi bitirdik. Şimdi de ilk mitingimizin yeriyle ilgili zorluklar çıkararak bizi yıldıracaklarını sanıyorlar.

“Elinizden geleni ardınıza koymayın. Hodri meydan. Bırakın Kalealtı’nı, gidin mitinginizi Fizan’da yapın deseniz bizim teşkilatımız bunu da yapar.

“O mitingi verdikleri en ücra köşede bile en geniş katılımla yapacağız. Meydanlarda nutuklar atıp içeride başka işler tuttuğunuzu millet görmüyor sanmayın. Sizin dışınız kalaylı, içiniz vayvaylı olabilir.  Çok şükür, bizim içimiz de kalaylı, dışımız da kalaylı.

“Türkiye’nin tüm meydanlarını ‘demokrasi meydanı’ yapacağız”

“Beştepe’ye sesleniyorum. Boşuna valilere baskı yapmakla uğraşmayın. Buyurun işte, ben buradayım. Ne istiyorsanız yüzüme söyleyin.

“Devletin imkânlarını kullanarak bizi durduramazsınız. Biz 21 Mayıs’ta Antep’teyiz. Gaziantep sokaklarını ‘Demokrasi, Atılım, Derhal, Bugün!’ diye inleteceğiz.

“Antep’in, Türkiye’nin tüm meydanlarını ‘demokrasi meydanı’ yapacağız. Bundan böyle DEVA Partisi’nin olduğu her meydan Demokrasi Meydanı’dır.”

- Advertisment -