Ana SayfaHaberlerMİT’ten ‘Cumhurbaşkanlığı’na yargı raporu sunuldu’ cevabı: “Bahsi geçen rapor hazırlanmamıştır"

MİT’ten ‘Cumhurbaşkanlığı’na yargı raporu sunuldu’ cevabı: “Bahsi geçen rapor hazırlanmamıştır”

Tolga Şardan’ın beş günlük bir tutukluluk geçirmesine neden olan "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporunda neler var?" yazısıyla ilgili soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilgisine başvurduğu MİT, Başsavcılığa gönderdiği cevap yazısında Cumhurbaşkanlığı’na yargıyla ilgili bir rapor sunulmadığını açıkladı: "Yazınızda bahsi geçen rapor hazırlanmamıştır.”

Gazeteci Tolga Şardan’ın T24’te yazdığı “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporunda neler var?” başlıklı yazısının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış ve Şardan beş günlük bir tutukluluk geçirmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na Şardan’ın yazısında iddia edildiği gibi bir rapor göndermediğini duyuran bir açıklama yapmıştı.

Sabah’ın haberine göre; MİT Hukuk Müşavirliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayla ilgili gönderdiği yazıya verdiği cevapta MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na herhangi bir yargı raporu sunmadığını açıkladı. MİT’ten gönderilen cevapta, “Yazınızda bahsi geçen rapor hazırlanmamıştır” ifadelerine yer verildi.

- Advertisment -