Ana SayfaHaberlerMoğolistan'ın eski cumhurbaşkanı Moğol İmparatorluğu’nun haritalarını paylaşarak Putin’le dalga geçti

Moğolistan’ın eski cumhurbaşkanı Moğol İmparatorluğu’nun haritalarını paylaşarak Putin’le dalga geçti

Moğolistan'ın 2009-2017 arasında cumhurbaşkanlığı yapan Tsakhia Elbegdorj, Tucker Carlson röportajında Ukrayna işgalini tarihle meşrulaştırmaya çalışan Putin’le X’te dalga geçti. Rusya'nın bazı bölgelerini de içeren tarihi Moğol İmparatorluğu'nun haritalarını paylaşan eski Cumhurbaşkanı: "Putin'in konuşmasından sonra Moğol tarihi haritasını buldum. Endişelenmeyin. Biz barışçıl ve özgür bir milletiz" diye yazdı.

Moğolistan’ın eski Cumhurbaşkanı hafta sonu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Tucker Carslon’a verdiği mülakatta Ukrayna’yı işgalini haklı göstermek için tarihe referans vermesiyle alay etti.

eçen hafta Tucker Carlson’a verdiği mülakatta Putin, işgalini haklı göstermek için Rusya ve Avrupa’nın yüzyıllara dayanan tarihini anlatmıştı.

Moğolistan’ın 2009-2017 yılları arasında cumhurbaşkanlığını ve aynı zamanda başbakanlığını yapmış olan Tsakhia Elbegdorj, X’te Moğol İmparatorluğu’nun eskiden ne kadar büyük olduğunu ve bir zamanlar şimdiki Rusya’nın bir kısmını kontrol ettiğini gösteren haritalar paylaştı ve şöyle yazdı:

“Putin’in konuşmasından sonra Moğol tarihi haritasını buldum. Merak etmeyin. Biz barışçıl ve özgür bir milletiz”

Eski Cumhurbaşkanı’nın paylaştığı haritalar 15. yüzyılda Rusya’nın ne kadar küçük olduğunu da gösteriyor.

Moğolistan’ın mevcut hükümeti Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini desteklemedi, ancak bunu açıkça kınamadı da.

Ancak Elbegdorj Ukrayna’ya daha önce de açıkça destek vermişti.

- Advertisment -