Ana SayfaHaberlerDünyaMoldova basını: “Rus yanlıları, gençleri protesto eğitimi vermek için Türkiye’ye götürüyor”

Moldova basını: “Rus yanlıları, gençleri protesto eğitimi vermek için Türkiye’ye götürüyor”

Moldova’da faaliyet gösteren medya kuruluşu Deschide’nin haberine göre, Moldova’nın küçük Rus yanlısı partisi Şor, Moldova’daki Rus yanlısı gençleri Türkiye’ye, Antalya’nın Belek ilçesine gönderiyor ve orada bu kişilere polisle çatışma, barikat yıkma eğitimleri veriyor. Moldova Devlet Başkanı ve ABD istihbaratı, Şubat ayında Rusya’nın Moldova’da Rus yanlısı bir hükümeti göreve getirmeyi amaçlayan bir darbe hazırlığında olduğu konusunda dünya kamuoyunu uyarmıştı.

Moldova’da faaliyet gösteren Deschide gazetesine konuşan kaynaklara göre, Moldova’daki Rus yanlısı Şor Partisi Moldovalı genç erkekleri protesto eğitimi için toplu olarak Türkiye’ye, Antalya’ya gönderiyor.

Habere göre, Şor Partisi “tatil” bahanesiyle Belek’e götürdüğü Moldovalı Rus yanlısı genç erkeklere barikat yıkma, polisle çatışma eğitimi veriyor, protestolara katılmaları için para desteği sağlıyor.  Deschide gazetesi hem Türkiye’ye götürülen gençlerin isim listesine ulaştı hem de dönüş yolculuklarında havalimanından minibüslerle toplu transfer görüntülerini yayımladı. Şor Partisi ve Türkiye’den dönen gençler iddiaları yalanlarken, sınır polisi Türkiye’den dönen gençleri sorguladı, ziyaretleri hakkında detaylı sorular sordu.

Moldova Cumhurbaşkanı Sadu geçen ay, Rusya’nın Moldova’da Rus yanlılarını iktidara getirmek için Rus istihbaratının desteklediği halk gösterileri aracılığıyla bir darbe hazırlığında olduğunu söylemişti. Sadu’nun darbe iddialarını ABD ve Ukrayna istihbaratı da doğrulamıştı.

- Advertisment -