Ana SayfaHaberlerEkonomiMoody's: Ortodoks politikalar sürerse Türkiye’nin kredi notu artabilir

Moody’s: Ortodoks politikalar sürerse Türkiye’nin kredi notu artabilir

Türkiye’nin kredi görünümünü durağanda tutan Moody’s, hazırladığı raporda, Türkiye’nin uyguladığı ekonomik politikaların devamı halinde bunun kredi görünümü ve notunu olumlu etkileyeceğini belirtirken, yeni bir politika dönüşü riskinin de oldukça yüksek olduğunun altını çizdi. Mehmet Şimşek: “Uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz.”

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ile ilgili yayımladığı raporda, yeni ekonomi yönetiminin daha ortodoks, kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin kredi görünümü açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı.

Yatırımcı güveninin olmayışının kredi görünümü üzerinde negatif etkisi olduğunun vurgulandığı raporda, Türkiye’nin uyguladığı politikaların ekonomiyi kabul edilebilir seviyeden daha hızlı yavaşlatması durumunda yeni bir politika değişimi riski olduğu da vurgulandı. Moody’s, böyle bir durumda kredi görünümünün negatife çevrilebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Gelecek sene yapılacak yerel seçimlerin de dolayısıyla, para politikasında yavaş ve kademeli sıkılaşmanın sürmesini bekleyen Moody’s, enflasyonun önümüzdeki aylarda yüksek seviyelerde kalacağı öngörüsünü yaptı.

Mehmet Şimşek: “Kararlıyız”

Yayımlanan rapor ile ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uyguladıkları politikaların kredi notunu olumlu yönde etkileyeceğine inandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı. Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz.”

- Advertisment -