Ana SayfaHaberlerMoskova’da her şey dahil aşı tatili

Moskova’da her şey dahil aşı tatili

Aşılamada Avrupa ülkeleri ve Türkiye’nin yavaş ilerlemesi aşı turizmini tetikledi. Rusya, kliniklere yabancı ülke vatandaşlarına da Sputnik-V aşısı yapma izni verince turizm firmaları Moskova’ya aşı turları başlattı. Türkiye'den gidecekler için iki doz aşı yaptırmanın bedeli 1099 Avrodan başlıyor.

Türkiye’den Exp-Ert Destination Management adlı şirket, Moskova’ya Covid-19 aşı turları başlattı. Rusya’da büyük bir zincir klinikle ortaklık kuran şirketin tur organizasyonunda iki doz Sputnik-V Covid-19 aşısı için 21 gün arayla iki kere İstanbul’dan Moskova’ya gidiliyor. 2 adet gidiş dönüş bileti, her seyahatte 2 gece olmak üzere 4 gece 4 yıldızlı otellerde konaklama, kliniğe transfer, Türkçe-Rusça rehber ve Sputnik aşı ücreti toplam fiyatı 1099 Avrodan başlıyor. Rusya vizesi de 230 Dolar.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:166180981_2225062617628079_9030591117868995051_n.jpg

Türk şirketin aşı turu benzer turlardan yarı yarıya daha ucuz; Rusya’ya aşı turu düzenleyen başka şirketler de var. Onlardan biri Norveç tur şirketi World Visitor.

Şirket, şubelerinin olduğu Almanya, Avusturya ve İsviçre’de aşı olmak için sıra bekleyenlere üç tur seçeneği sunuyor.

“Benim aşı tatilim” adlı tur paketlerinden ilki kısa tur. İlk doz Sputnik-V aşısı olmak için dört günlük turun ilk günü aşınızı oluyor, üçüncü günü Moskova’yı gezebiliyor, dördüncü gün de evinize dönüyorsunuz. Bu sırada dört yıldızlık otellerde kalıyorsunuz. 21 gün sonra ikinci doz için bir dört gün daha Moskova’da kalıyorsunuz. İki doz aşılık turun ücreti 1999 Avro.

Eğer tatilinizi uzatmak isterseniz iki seçenek daha var. Birinde 23 günün tamamını Rusya’da geçiyorsunuz. Birinci doz aşıyı Moskova’da olduktan sonra önce Moskova gezisi, ardından Saint Petersburg, Baykal Gölü, Soçi’nin de içinde olduğu geniş bir Rusya seyahatinin ardından 21 gün sonra tekrar Moskova’ya dönüp ikinci doz aşınızı oluyorsunuz. Bunun fiyatı da 2999 Avro.

Üçüncü seçenekte Türkiye de var. Eğer 23 günün tamamını Rusya’da geçirmek istemiyorsanız, bu turda 2 gün Moskova’da ilk doz aşıyı aldıktan sonra ikinci doza kadar olan 21 günlük süreyi Türkiye’yi gezerek geçirebiliyorsunuz. Turda İstanbul, Çanakkale, Ayvalık, Efes, Kuşadası, Denizli, Belek, Side’de 21 günlük bir tatil var. Ardından tekrar Moskova’ya dönüp ikinci doz aşıyı olup evinize dönmek 1799 Euro’dan başlıyor.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-04-01 13.37.24.png

Rus vatandaşları olmayanlara aşı hakkı getirerek bu turizmin önünü açan Moskova’dan Rus Restorancılar ve Otelciler Federasyonu, Alışveriş Merkezleri Birliği ve Rusya Girişimciler Hareketi, aşı olmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarına vizesiz giriş hakkı tanımasını da istiyor.

Taleplerini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e video mesaj yoluyla ileten başkanlar, aşı olmak isteyen yabancıların ülkeye vizesiz alınması halinde, salgının etkileriyle mücadele eden milyonlarca işletme sahibinin ekonomik olarak rahatlayacağı ve Rusya’nın “iyilik ve barış ülkesi” olduğunun tüm dünyaya gösterileceğini ifade etti.

Bu tür tekliflerin daha önce de gündeme geldiğini belirten Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov ise bu konuda kararın koronavirüs operasyon merkezi tarafından verilebileceğini söyledi.

(About Travel- Turizm Günlüğü)

- Advertisment -