Ana SayfaHaberlerMSB Yaşar Güler, hava harekatına katılan pilotlara seslendi: "Örgütün hareket kabiliyeti bitme...

MSB Yaşar Güler, hava harekatına katılan pilotlara seslendi: “Örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi”

Hakurk'taki askeri üsse PKK saldırısında 12 askerin hayatını kaybetmesinden sonra bölgeye hava harekatı düzenlendi. Hava harekatına katılan pilotlara, komuta merkezine gelen MSB Yaşar Güler seslendi: "Artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir."

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ettiği Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki hava harekatları sonrası pilotlara seslendi.

Güler, Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada şunları söyledi:

“Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım, Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dün gece, maalesef, Pençe Harekât bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladımız şehit oldu, 7 kahraman silah arkadaşımız da yaralandı.

Bugün de, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde çıkan çatışmada da 6 kahraman evladımız şehit oldu. 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı.

Kahraman evlatlarımız, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları olarak üstün bir cesaret ve fedakârlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize baş sağlığı diliyorum. Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız.

Nitekim dün gece 13 terörist etkisiz hale getirilirken bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylece yıl başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156’ya ulaştı. Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bugüne kadar terörle mücadelede; yurt içinde ve sınır ötesinde icra ettiğimiz başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vuruldu, artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir. Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruzî anlayışla devam edecektir.

Bu gece Irak ve Suriye’deki terör hedefleri kahraman pilotlarımız tarafından büyük bir başarıyla vuruldular. Bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz. Terörle Mücadele’de elde ettiğimiz tüm başarılarda en büyük pay, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacak; onların fedakârlıklarını daima şükran ve minnetle yâd edeceğiz.

Bu vesileyle Pençe ve Pençe-Kilit Harekâtı bölgelerinde şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı evlatlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Siz değerli silah ve mesai arkadaşlarıma da hayırlı başarılı görevler diliyorum. Kılıcınız keskin, azminiz ve gayretiniz daim olsun. Kalın sağlıcakla…”

MSB: “Hakurk’ta bugün de 6 asker şehit oldu”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Irak’ta PKK kampı olan Hakurk’taki askeri üs bölgesine saldıran PKK’lılarla çıkan çatışmada dün (23 Aralık) de 6 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Önceki günkü kayıplarla birlikte iki günde hayatını kaybeden asker sayısı 12’ye yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekatları da icra edilmektedir.”

Siyasilerden tepkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Şehitlerimizin ruhu şâd, mekanları cennet, makamları âli olsun.

Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır.

Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz.

Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir.

Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız.

Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır.

Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum.

Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin.

CHP lideri Özgür Özel:

“Ülkemizin yüreğini yakan bu kahreden gecede şehit olan Manisalı hemşehrim Enes Budak ile 2020 yılında Manisa Meydanı’nda yan yana fotoğrafımızı gorünce bir kez daha kahroldum. Manisamızın ve ülkemizin başı sağolsun.”

DEM Parti:

“Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan bugün yaptığı konuşmada ölüm siyasetine karşı yaşamı savunmuştur”

İYİ Parti lideri Meral Akşener:

24 saat içerisinde 12 evladımızı şehit vermek; millî bir meseledir ve millî bir acıdır. Dolayısıyla Türk Milleti’nin millî yasıdır.

Suud’ların kralı öldüğünde bile hemen ilan edilebilen yasın, bugün evlatlarımıza çok görülüyor olması bizim için kabul edilemez.

Böylesine önemli ve acı bir olayda; İYİ Parti TBMM Grubumuzun ortak açıklama için yapmış olduğu çağrının ötelenmesi de milletimizin vicdanının sesi olan Gazi Meclisimize yakışmaz.

Buradan iktidara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir çağrıda bulunuyorum:

Türk milletinin iradesini, vicdanını, hakkını ve hukukunu koruma görevinizi derhâl yerine getirin.

Devletimizin adabına, edebine ve ciddiyetine uygun davranın.

Milletimizin yürek yangınını körüklemek için değil, söndürmek için bir adım atın.

Ezcümle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakışanı yapın!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu:

Acı, acı üstüne. Memleketimizin dört bir yanına kor düştü. Şehitlerimizin her birinin hikayesi yüreğimizi dağladı. Kahraman şehitlerimizden Enes Budak’ı Manisa ziyaretimizde tanımıştım, İl Gençlik Kollarımızda görev yapmıştı. Maskenin altında ışıl ışıl parlayan gözleri mıh gibi kaldı aklımda. Bütün yiğitlerimizin mekânları cennet, makamları âli olsun. Rabbim her bir şehidimizin ailesine, milletimize, bizlere sabır eylesin.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan:

Irak’ta üs bölgemize sızmaya çalışan terör örgütü üyeleri ile çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Yaralı askerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum.

İYİ Parti’nin teklifiyle hazırlanan bildiriye CHP ve DEM imza atmadı

İYİ Parti’nin önerisiyle teröre karşı yayınlanan TBMM ortak bildirisini İYİ Parti, MHP, AK Parti ve Saadet Partisi imzalayarak yayınladı.

CHP ve DEM Partisi imzalamadığı için TBMM divan başkanlığından bildiri okunmadı.

Resim

CHP’den ‘teröre karşı’ ayrı bildiri

İYİ Parti’nin önerisiyle 4 parti tarafından imzalanan bildirinin ardından bir bildiri de CHP’den geldi.

Bildiride TBMM’de kapalı oturum yapılması ve Milli Savunma Bakanı’nın gelip Meclis’i bilgilendirmesi talebinde bulunuldu.

- Advertisment -