Ana SayfaHaberlerMübariz Gurbanoğlu: “Pensilvanya’ya Mehmet Ağar’ın ricasıyla gittik”

Mübariz Gurbanoğlu: “Pensilvanya’ya Mehmet Ağar’ın ricasıyla gittik”

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugün (11 Mayıs) yayımlanan yazısında, hakkında ‘FETÖ’ davası açılan Mübariz Gurbanoğlu’nun savunmasındaki Mehmet Ağar iddialarına dikkati çekti. Saymaz’ın yazısına göre, savunmasında 2006'da tersane sahibi olduğu için armatör İhsan Kalkavan ile tanıştığını, Erdoğan’la da kendisini Kalkavan’ın tanıştırdığını anlatan Gurbanoğlu, “Ben nereden bileyim İhsan, FETÖ'dür” ifadesini kullanıyor.

Yayınladığı videolardaki iddiaları ile gündem olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bu videolardan birinde Azerbaycan kökenli Türkiye vatandaşı Mübariz Gurbanoğlu’nun FETÖ’cü diye tutuklanmasının arkasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın olduğunu iddia etmiş, bu sayede Gurbanoğlu’nun Bodrum Yalıkavak’taki marinasına Mehmet Ağar’ın el koyduğunu söylemişti. Peker, “Onu Pensilvanya’ya Mehmet Ağar götürdü, FETÖ ile o tanıştırdı” demişti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugün (11 Mayıs) yayımlanan yazısında, “FETÖ’nün Rusya imamı Ahmet Hamdi Vural ve iş adamı İhsan Kalkavan ile bağlantılı olduğu, örgütün Rusya’daki ‘Atlantik’ okulunu finanse ettiği ve Gülen’i ziyarete gittiği” iddiasıyla hakkında FETÖ davası açılan Mübariz Gurbanoğlu’nun savunmasındaki Mehmet Ağar iddialarına dikkati çekti.

Saymaz’ın yazısına göre, savunmasında 2006’da tersane sahibi olduğu için armatör İhsan Kalkavan ile tanıştığını, Erdoğan’la da kendisini Kalkavan’ın tanıştırdığını anlatan Gurbanoğlu, “Ben nereden bileyim İhsan, FETÖ’dür” ifadesini kullanıyor.

Gurbanoğlu’nun Gülen’i iki kez ziyaret ettiğini kabul ettiğini ve ilk temasın 2007 yılında Erdoğan’ın New York gezisi  sırasında gerçekleştirdiğini ifade ettiğini aktaran Saymaz, yazısında Erdoğan’ın o ziyarette ‘FETÖ’ bağlantılı Türk Kültür Merkezi’nin yemeğine katıldığı yazdı.

Gubanoğlu’nun savunmasındaki, “Devlet tarafından davet edildiğim için (New York’a) hayır demedim. Uçağımda 13 kişi uçtuk. FETÖ’yü ilk orada duydum. ‘Herkes gidecek’ dediler. ‘İçkiliyim, gelmeyeyim’ dedim, bastırdılar. (Gülen’i ziyarette) 200’e yakın işadamı vardı. Bakanlar vardı. Şu an politika ve iş dünyasındaki insanların hepsi orada…” ifadelerine de yer veren Saymaz, Gurbanoğlu’nun ikinci gidişini ise 2013 yılında cezaevinden tahliye olan Ağar’ın isteği üzerine gerçekleştirdiği iddiasına dikkati çekti.

İsmail Saymaz yazısında ayrıca Gurbanoğlu’nun ifadesinde Pensilvanya’ya ikinci ziyaretinin Mehmet Ağar’ın ricası üzerine gerçekleştiği vurgusu olduğunu da hatırlattı.

Yazının tamamını okumak için:

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/ismail-saymaz/mehmet-agarin-ricasiyla-pensilvanyaya-gittik-6424316/

- Advertisment -