Ana SayfaHaberlerDünyaMuhafazakarların Liz Truss’ı devirme planı deşifre oldu!

Muhafazakarların Liz Truss’ı devirme planı deşifre oldu!

Guardian’ın haberine göre, Muhafazakar Parti’nin önde gelen milletvekilleri Liz Truss’ın istifa etmesi veya görevden alınması ve yerine Rishi Sunak, Penny Mordaunt gibi isimlerin getirilmesi için kulis toplantıları düzenlemeye başladı. Muhafazakar Partili vekiller, anketlerde yüzde 50’lere yükselen İşçi Partisi’ne karşı Liz Truss’ın tepki çeken ekonomi politikalarıyla bir sonraki genel seçimlerde büyük bir hezimet yaşamasından korkuyor. Truss’ın yerine öne çıkan isimlerden biri Savunma Bakanı Ben Wallace. Liz Truss, 6 Eylül’de başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Vergilerin radikal bir şekilde düşürülmesine yönelik bir ekonomik bütçe planı açıklayan, ardından gelen tepkiler ve Sterlin’in değerinin rekor bir şekilde düşmesi üzerine plandaki çoğu vaadinden geri dönen, Hazine Şansölyesi’ni görevden alıp yerine daha ılımlı bir isim olan Jeremy Hunt’ı getiren Birleşik Krallık başbakanı Liz Truss’a yönelik parti içindeki tepkiler artmaya başladı.

Özellikle bir sonraki genel seçimler için düzenlenen anketlerde Muhafazakar Parti’nin oylarının ciddi bir şekilde düştüğünü gören üst düzey milletvekilleri, parlamentoda kulis toplantıları yapıyor, Liz Truss’ın nasıl görevden alınabileceğini değerlendiriyor, Boris Johnson’ın istifasından sonra aday olan, fakat yarışı kaybeden Rishi Sunak, Penny Mordaunt gibi isimlerin nasıl birlikte Truss’ın yerine geçebileceğini değerlendiriyor.

Adı öne çıkan isimlerden biri de Savunma Bakanı Ben Wallace.

Ama Wallace kamuoyunda pek tanınmayan bir isim. Nitekim bugünkü Sunday Mail, Wallace yerine başka bir siyasetçinin fotoğrafını birinci sayfasında kullanınca dalga konusu oldu.

Muhafazakar Parti’nin önde gelen isimleri, Liz Truss liderliğinde seçimlere gitmesi durumunda Muhafazakarların büyük bir seçim hezimeti yaşayacağından emin.

Son anketler İşçi Partisi’ni yüzde 50’nin üzerinde gösteriyor. Muhafazakar Parti ise yüzde 23%

- Advertisment -