Ana SayfaHaberlerMuhalefet 14 Mayıs’tan memnun: “Mayıslar bizimdir”

Muhalefet 14 Mayıs’tan memnun: “Mayıslar bizimdir”

Erdoğan, seçim tarihini DP’nin 27 yıllık CHP tek parti rejimini yıktığı ilk demokratik seçim olan 14 Mayıs 1950’nin yıldönümüne atıfla 14 Mayıs 2023 olarak açıkladı. Muhalefet tarihten memnun. Uysal:” Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!” Akşener: “Mayıslar bizimdir.”

Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda seçim tarihini açıklarken şöyle demişti:

‘’Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950’de ‘yeter söz milletin’ demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6’lı masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına yeter diyecektir.

Uysal: “Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz”

Erdoğan bu ifadelerle Demokrat Parti’nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950’yi işaret etti.

CHP, bu tarihte 27 yıllık süren iktidarını Demokrat Parti’ye devretmişti.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından ilk yorum Demokrat Parti’nin genel başkanı Gültekin Uysal’dan geldi:

“Erdoğan, 14 Mayıs’ı işaret etmiş; Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!!! Yerli ve milli Şef’e karşı #YeterSözMilletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır!”


Akşener: “Mayıslar bizimdir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Twitter hesabından tek cümlelik bir mesaj paylaştı: “Mayıslar bizimdir!”

Karamollaoğlu: “Mayıs’ta iklim değişecek”

Saadet Partisi”nin kurumsal sosyal medya hesabından “Mayıs’ta iklim değişecek” mesajıyla bir video paylaşıldı.

Videoyu Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından aynı mesajla paylaştı.

CHP’li Özkoç: “Kendin için bir seçim tarihi belirledin

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

 “Seçim tarihini belirlemişsin, hayırlı olsun. Demişsin ki Mayıs’ın 14’ü… Bir kere daha sözünün arkasında duramadın. ‘Seçim haziranda olacak, zamanında olacak’ demiştin, o sözünü dahi tutamadın. Biz sana dedik ki ‘6 Nisan’dan önce seçim olursa bu millet içindir, 6 Nisan’dan sonraki seçim saray ve senin koltuğun içindir.’ Sen milleti düşünmediğin için, kendin için bir seçim tarihi belirledin.

Ve biz millet olarak buna uymak zorundayız ama bu millet son kez senin aldığın bu karara uymak zorunda kalacak. Umut ediyorum ki ortak akılla hareket eden parlamenter sistemde güçler ayrılığında tekrar itibarlı Türkiye Cumhuriyeti noktasına gelir.’’

HDP’li Beştaş: “İktidarın tek gündemi seçim manevraları, seçim yatırımları

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim tarihinin bugün açıklandığını, yarın ise Anayasa Komisyonu’nda başörtüsüne yönelik düzenlemenin görüşüleceğini söyledi:

“Herhalde Türkiye tarihinde böyle bir durum yoktur. Seçimlere bu kadar kısa süre kala Anayasa değişikliği teklifinin ne amaçladığını sanırım çokça tartışmaya gerek yok” dedi.

İktidarın tek gündeminin “seçim manevraları, seçim yatırımları” olduğunu iddia eden Beştaş, başörtüsüne yönelik düzenlemenin de bunlardan biri olduğunu ileri sürdü.

Başörtüsü meselesinin bir seçim kampanyasına dönüştürüldüğünü savunan Beştaş, “Toplumu kutuplaştırma, kendi desteklerini artırma kampanyasından başka hiçbir şey değil”

Erkan Baş: Erdoğan aday olamaz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki seçimde aday olmayacağına dikkat çekti:

“Bir kimse en fazla 2 defa cumhurbaşkanı seçilebilir. Cumhurbaşkanı ikinci dönemde eğer kararı meclis alırsa bir kez daha aday olabilir. Maddeler çok açık. Erdoğan aday olamaz”

- Advertisment -