Ana SayfaHaberlerDünyaSolcu Yunan siyasetçi Yanis Varufakis, Atina’da sokakta saldırıya uğradı

Solcu Yunan siyasetçi Yanis Varufakis, Atina’da sokakta saldırıya uğradı

Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı, MERA 25 partisi Genel Sekreteri Varufakis, Atina'da bir grubun fiziksel saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Varufakis'in saldırı sonucunda burnu kırıldı.

Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı, muhalefet partisi MERA 25 Genel Sekreteri ve milletvekili Yanis Varufakis başkent Atina’da saldırıya uğradı.

Yunanistan’ın Ekathimerini haber aktardığına haberine göre, bir grup saldırgan Atina’nın Exarchia mahallesinde yemek yediği sırada Varufakis’i dışarı çağırarak fiziksel saldırıda bulundu. Olayın ardından Evangelismos Hastanesi’ne kaldırılan Varufakis’in burnunun kırıldığı anlaşıldı.

‘Şiddetin demokrasimizde yeri yok’

Konuyla ilgili internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan MERA 25 partisi, Yanis Varufakis’in ‘faşist bir saldırıya maruz kaldığını’ söyledi. Varufakis’in ‘Avrupa’da Demokrasi Hareketi’nden (DiEM25) siyasetçilerle birlikte yemek yerken bir grup saldırganın hakaretler ederek kendisini dışarı çağırdığını’ aktaran MERA 25, ‘saldırganların yanlarına konuşmaya gelen Varufakis’i darp ettiğini’ kaydetti.

Aynı zamanda Yunanistan meclisinde milletvekili olan Varufakis’in uğradığı saldırı hakkında Twitter hesabından açıklama yapan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, “Şiddetin demokrasimizde yeri yok. Kurumlarımızı ve değerlerimizi rencide eder, birlikteliğimizi zedeler” ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou da saldırıyı kınadıklarını söyledi. Oikonomou, “Yunan polisi, faillerin adalet karşısına çıkması için gerekli olan her şeyi yapacak” açıklamasında bulundu.

Varufakis  2015 yılında maliye bakanlığı yapmıştı

Yanis Varufakis, 2015 genel seçimlerinde SYRIZA’dan milletvekili olarak parlamentoya girmiş ve 2015 yılında maliye bakanı olmuştu. Temmuz 2015’de bakanlıktan istifa eden Varufakis’in 2018’de kurduğu MERA25 partisi 2019 genel seçimlerinde yüzde 3.44 oy alarak parlamentoya girdi.

- Advertisment -