Ana SayfaHaberlerMuhalefet liderlerinden sosyal medyada 128 Milyar dolar zinciri

Muhalefet liderlerinden sosyal medyada 128 Milyar dolar zinciri

Muhalefet partilerinin liderleri, Twitter hesapları üzerinden birbirini etiketleyerek Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervini ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın akıbetini soran bir dizi paylaşımda bulundu.

Ana muhalefet partisi CHP, bir süre önce eski Hazine ve Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın görev döneminde Merkez Bankası’ndan satılan 128 milyar doların akıbetini sorduğu bir kampanya başlatmıştı.

Muhalefet partilerinin liderleri, sosyal medya hesapları üzerinden birbirlerini etiketleyerek yaptıkları paylaşımlar ile bu konuya bir kez daha dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i etiketleyerek yaptığı paylaşımda “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener de bu tweeti alıntılayarak, “Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam” yazdı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu etiketledi.

Temel Karamollaoğlu, “Meral Hanım, insanımız her şeyin farkında. İnanıyorum ki milletimiz, pek yakın bir zamanda bu keyfiliğe, hukuksuzluğa, israfa, yıllardır alın teriyle biriktirileni çarçur edenlere dur diyecek ve güzel bir ders verecektir” dedi ve Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal’ı etiketleyerek “Öyle değil mi?” diye sordu.

Gültekin Uysal ise “Elbette bu tekerlek kalmaz bu tümsekte Temel Bey! Anadolu’nun Moğol İstilası’ndan bu yana görmediği bir kravatlı soygunun parçası bu hiçleştirilen 128 milyar$ Sormaya devam” ifadelerini kullandı. Uysal, zincir şeklinde ilerleyen paylaşımları, diğer üç lideri etiketleyerek “İlk bulan arasın Sayın Genel Başkanlarım, irtibatta kalalım!” cümlesiyle bitirdi.

- Advertisment -