Ana SayfaHaberlerMuharrem İnce: “Bir dönem görev yapacağım sonra roman yazacağım”

Muharrem İnce: “Bir dönem görev yapacağım sonra roman yazacağım”

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce dün gece (21 Mart) Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını cevaplandırdı. İnce ikinci tura kalacağını, kalamaması durumu için de ilk iki sırada gelmiş adaylardan birinin çekilmesi ve kendisinin ikinci turda yarışması gibi ilginç bir seçim hesabı yaptı. Fakat İnce sözlerinin en ilginçlerini sona saklamıştı: Bir yıl roman yazma kursuna gideceğim, sonra roman yazacağım, torunlarımla matematik çalışacağım.

İnce’nin konuşmasından öne çıkan bölümler:

“Kılıçdaroğlu 13 kere, ben bir kere kaybettim”

Mansur Yavaş bir kaybetti, bir daha kaybetti, kazandı. Kılıçdaroğlu 13 kere kaybetti, ben bir kere kaybettim. Bir kere penaltı kaçırdım.

2018’de CHP görevini yapmamış. Ben cumhurbaşkanı adayıyım. 12 bin 843 sandığa gözlemci koymamış CHP. Bu 4 milyon oy demek. Bu kadar sandığa gözlemci koymazsanız. YSK’nın bu belgesi ortada iken bana seçim gecesini sormak. Beni satmışlar resmen satmışlar! Benim hatam partime güvenmekti.

“Bu iktidarı göndermek için bu muhalefeti de öndermek lazım”

Bu iktidarı göndermek için bu muhalefeti de göndermek lazım. Türkiye’yi bu hale muhalefet getirmedi, iktidar getirdi, buna itirazım yok. Olmayacak duaya amin demek istemiyorum. Ortada olmayacak bir dua görüyorum.

Siyaset uzlaşma işidir. Cumhurbaşkanı adayı olduğumda Erdoğan’ı, Akşener’i, Demirtaş’ı, Karamollaoğlu’nu ziyaret ettim. Troller Erdoğan’la o gün çekilmiş fotoğrafı bugün çekilmiş gibi yayınlıyorlar.

“CHP Genel Merkezi’nde birtakım insanlar oturuyor İnce’yi kötülemek için”

İstanbul il başkanımızı birisi arıyor. Kemal Bey’in iyi dostu. Genel başkanınızla görüşmek istiyorum demiş, olur dedim. Buyrun benimle görüşmek istiyormuşsunuz dedim. Çok üzülüyorum, sizi buluşturayım dedi. Olur dedim, aradan 2 ay geçti. 2 kişi ofisime geldi. Bir uzlaşma yolu bulamaz mıyız dediler. Ben size zeytindalı uzatayım dedim. Şu trolleriniz var, üç kişi dedim. T’nin, E’nin, O’nun trolleri. Bu troller ikide birde hakaret etmesinler dedim. CHP Genel Merkezi’nde birtakım insanlar oturuyor Muharrem İnce’yi kötülemek için. Sadece AK troller yok.

“Masadaki CHP ve İYİ Parti hariç kalan dört partinin toplamının dört katı oyum var”

Beni kimse aday yapmadı. Genel başkanların birini cumhurbaşkanı adayı yapma hakları olmamalı. Ben partimde sandık kurdum, 105 bin kişi oy kullandı. Bu insanlar bana güvenmiş, 105 bin kişi oy kullanmış. Ben bunların kararı olmadan ne çekilirim ne bir şey yaparım. Burada bir örgüt var. Ama Milli Yol Partisi’yle görüştü, BTP ile görüştü, DP’yi Cumhurbaşkanı yardımcısı yaptı. Masada İYİ Parti’yi ayrı tutuyorum. Geri kalan dördünün toplamının dört katı oyum var.

“Yüzde 30 oy alacağım”

Seçilemiyor. Seçilemiyorsa oy bölmesi niye? Matematik bilen adamlar bunu söylüyor. Burada oy bölmesi olmaz. Olağanüstü oy olacağım. Yüzde 30 oy alacağım. İkinci tura ben kalacağım. Kemal Kılıçdaroğlu ile kalma ihtimalimiz var.

“İkinci tura kalamazsam belki ikinci turda birinciyle üçüncü yarışır?”

Eğer ikinci tura kalamazsam, çekilirler bakarsınız. Belki de üçüncüyle birinci yarışır.

“Altılı Masa seçim kazanamaz, kazansa da 6 aylık ömürleri olur”

Memleket Partisi-İYİ Parti-CHP ittifakı olsa Kemal Bey’in adaylığına onay veririm. Ben illa Muharrem İnce aday olsun derdinde değilim. Ben diyorum ki bu Altılı Masa seçim kazanamaz, kazansa da ömrü olmaz. 6 aylık ömürleri olur. Bunlar bir cumhurbaşkanı adayını 1,5 senede belirlediler, İstanbul valisinde nasıl anlaşacaklar?

Ne sarayın adamıyım ne teröristim. Bu millete üçüncü yolu öneriyorum.

“Roman yazma kursuna gidip torunlarımla matematik çalışmak istiyorum”

Erdoğan’dan olmadığını gördük. Erdoğan yorgun, bitmiş zaten, yürümeye hali yok. Bu masa da anlaşamaz. İkisi de kötü ama en kötüsü Erdoğan. Erdoğan artık ortak aklı kullanmıyor. Her şeyi o biliyor. Erdoğan’ı gönderelim göndermesine. Diyorum ki, bir cesaret gösterelim. Bir dönemlik istiyorum. Benim okumadığım bir sürü kitap var. Güney Amerika’ya hiç gitmedim. Benim kafamda roman var. Roman yazma kursuna gideceğim. Benim sonra bunu yazmam lazım. Sağlıklı yaşamam lazım. Ben torunlarımla matematik çalışmak istiyorum.

“Ben ağlayan, gülen, üzülen, gözyaşı döken, küfreden bir adamım”

Bu ülkede yapacağımız işler var. Matematiği, bilimi sevdirmeliyiz. Bu ülkede yolsuzluğu sona erdirmeliyiz. Bir dönem sonra çekip gideceğim, torunlarımla bahçede matematik çalışacağım. Bahçede matematik. Mesela hacmi ölçerken kuyu kazarak. Ben ağlayan, gülen, üzülen, gözyaşı döken, küfreden bir adamım.

- Advertisment -