Ana SayfaHaberlerMuharrem Sarıkaya, tokat attığı İHA çalışanını yemeğe davet etmiş

Muharrem Sarıkaya, tokat attığı İHA çalışanını yemeğe davet etmiş

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, canlı yayında İHA çalışanı Ahmet Demir’e tokat attıktan sonra onu arayıp birlikte yemek yemeye davet etmiş. Sputnik Radyo’dan Ali Çağatay'a konuşan Ahmet Demir, yemek davetini duyduktan sonra “daha fazla saçmalamaması için” telefonu Sarıkaya’nın yüzüne kapatmış.

Gösterilen tepkilerin üzüntüsünü biraz azalttığını söyleyen ve Sarıkaya’ya dava açacağını belirten Demir, olay anını şu ifadelerde anlattı:

“Yayın başladıktan çok kısa bir süre sonra Muharrem Bey’in telefonu çekmedi. Ben de tamamen yardımcı olmak için daha önceden ayarlamış olduğumuz telefonu ona vermeye çalıştım. Kameraman olan bir kişinin görevi bu değil. Yardım için onun yanına gidiyorum ve bana bunu yapıyor. Öyle büyük bir şoka uğradım ki ne yapacağımı çözemedim. Kameranın başına geçtim ve sadece yere baktım. Neden ona karşılık vereyim ki? Ona hiçbir şey yapmayarak ceza verdiğimi düşünüyorum. Fatma Hanım’ın da şoka uğradığını düşünüyorum. O da yayın aksamasın diye devam etti.

“Yayın bittikten sonra Muharrem Bey beni yanına çağırdı ve özür diledi. Ben de ‘Yaşınıza hürmeten size bir şey demiyorum ama özrünüzü kabul etmiyorum’ dedim. Bunu söyledikten hemen sonra Fatma Hanım kendi personellerine bağırmaya başladı. Eksiklerden bahsedip, ‘Neden bunları yerine getirmediniz’ dedi. ‘Beni böyle bir adamla yan yana getirdiniz, yanımda durmadan hareketler yapan bir insanla yayın yapmamı istiyorsunuz’ dedi. Sonrasında o hışımla orayı terk etti. Bana yapılan o hamleden dolayı bunu yaptığını düşünüyorum. Daha sonra beni Muharrem Bey arayıp Ankara’ya çağırdı ve ‘Gel sana bir yemek ısmarlayayım’ dedi. Daha fazla saçmalamaması için telefonu kapattım. Ben görüntülerin yayınlanmasını istemiyordum. Ailem görsün istemedim. Nasıl olduysa bir şekilde birileri paylaşmış.”

- Advertisment -